Milky way řezy

Jednoduché mléčné řezy, které připravíte do půl hodiny. Základní těsto, které již zná snad každá žena, která se již trošku zvrtla v kuchyni a krém, který je neodolatelný a chutná jako známá tyčinka z obchodu. Samozřejmě ztužíme ho želatinou, aby krém držel pohromadě a osladíme ho i medem. Med tam je velmi důležitý, dodá jemnou sladkou chuť a s vanilkovou esencí to je opravdu velká dobrota. Autor: Triniti

Přidal:, 2.5.2016
Kategorie: Moučníky
Čas přípravy:
Čas vaření:
Milky way řezy

Suroviny

Těsto:
5 ksvejce
5 lžicpolohrubá mouka
3 lžícekakaa
5 lžickr. cukr
1 bal.vanilkový cukr
1/2 bal.prášek do pečiva
Krém:
1 bal.želatina
250 mlsmetana ke šlehání
1 bal.vanilkový cukr
2 lžícemed
125 mlmléka
1 bal.Smetafix
podle chutivanilková esence

Postup přípravy

  1. Bílky vyšleháme do tuhého sněhu. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme mouku a kakao. Promícháme a pomalu přidáváme sníh.
  2. Těsto navrstvíme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme při teplotě 180 stupňů cca 20 minut. Upečené necháme vychladnout a překrojíme na polovinu.
  3. Smetanu vyšleháme do tuhé šlehačky spolu se Smetafixem, medem a vanilkovým cukrem. Želatinu připravíme podle návodu na obalu, přidáme ji do mléka a promícháme. Přidáme vanilku a mléko a postupně přidáváme vyšlehanou šlehačku.
  4. Krém odložíme do chladničky na 5 minut a poté ho natřeme na pláty těsta, které spolu slepíme.
  5. Ozdobíme podle vlastní fantazie a podáváme.