NejRecept.cz Dezerty Moučníky Milky way řezy
Milky way řezy
Recept Milky way řezy
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Triniti

Jednoduché mléčné řezy, které připravíte do půl hodiny. Základní těsto, které již zná snad každá žena, která se již trošku zvrtla v kuchyni a krém, který je neodolatelný a chutná jako známá tyčinka z obchodu. Samozřejmě ztužíme ho želatinou, aby krém držel pohromadě a osladíme ho i medem. Med tam je velmi důležitý, dodá jemnou sladkou chuť a s vanilkovou esencí to je opravdu velká dobrota. Autor: Triniti

Triniti Triniti    ·   2.5.2016

Milky way řezy

Jednoduché mléčné řezy, které připravíte do půl hodiny. Základní těsto, které již zná snad každá žena, která se již trošku zvrtla v kuchyni a krém, který je neodolatelný a chutná jako známá tyčinka z obchodu. Samozřejmě ztužíme ho želatinou, aby krém držel pohromadě a osladíme ho i medem. Med tam je velmi důležitý, dodá jemnou sladkou chuť a s vanilkovou esencí to je opravdu velká dobrota. Autor: Triniti

15 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto:

5 ks
vejce
5 lžic
polohrubá mouka
3 lžíce
kakaa
5 lžic
kr. cukr
1 bal.
vanilkový cukr
1/2 bal.
prášek do pečiva

Krém:

1 bal.
želatina
250 ml
smetana ke šlehání
1 bal.
vanilkový cukr
2 lžíce
med
125 ml
mléka
1 bal.
Smetafix
podle chuti
vanilková esence
Postup receptu
Vytisknout
15 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
  1. Bílky vyšleháme do tuhého sněhu. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme mouku a kakao. Promícháme a pomalu přidáváme sníh.
  2. Těsto navrstvíme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme při teplotě 180 stupňů cca 20 minut. Upečené necháme vychladnout a překrojíme na polovinu.
  3. Smetanu vyšleháme do tuhé šlehačky spolu se Smetafixem, medem a vanilkovým cukrem. Želatinu připravíme podle návodu na obalu, přidáme ji do mléka a promícháme. Přidáme vanilku a mléko a postupně přidáváme vyšlehanou šlehačku.
  4. Krém odložíme do chladničky na 5 minut a poté ho natřeme na pláty těsta, které spolu slepíme.
  5. Ozdobíme podle vlastní fantazie a podáváme.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář