Mini bačkůrky s oříškovou náplní
Jemné, křupavé pečivo plněné oříšky.
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
SUROVINY
Těsto:
200 gmáslo
200 gsmetanový sýr
100 gkr. cukr
2 ksžloutky
450 ghladká mouka
špetkasůl
1 kscitron - kůra
Náplň:
350 gmleté vlašské ořechy
2 ksbílky
1 bal.vanilkový cukr
3 lžícekr. cukr
moučkový cukr na posypání
- Máslo pokojové teploty utřeme s cukrem a žloutky do pěny, přidáme smetanový sýr nebo jemný tvaroh a citronovou kůru. Postupně přidáváme prosátou mouku a zpracujeme hladké těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a odložíme do lednice na půl hodinu.
- Bílky utřeme vidličkou spolu s kr. cukrem, přidáme ořechy a vanilkový cukr.
- Těsto rozválíme na pomoučené pracovní desce na tenký plát (cca 2-3 mm tlustý) a pomocí okrouhlé formičky vykrájíme kolečka.
Zdroj: Coolinarika
KOMENTÁŘE K RECEPTU