Mini bačkůrky s oříškovou náplní

Recept Mini bačkůrky s oříškovou náplní

Přidal: , 6.5.2016

Kategorie: Chuťovky

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Jemné, křupavé pečivo plněné oříšky.

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 6.5.2016

Kategorie: Chuťovky

SUROVINY

Těsto:

200 gmáslo
200 gsmetanový sýr
100 gkr. cukr
2 ksžloutky
450 ghladká mouka
špetkasůl
1 kscitron - kůra

Náplň:

350 gmleté vlašské ořechy
2 ksbílky
1 bal.vanilkový cukr
3 lžícekr. cukr
moučkový cukr na posypání

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Máslo pokojové teploty utřeme s cukrem a žloutky do pěny, přidáme smetanový sýr nebo jemný tvaroh a citronovou kůru. Postupně přidáváme prosátou mouku a zpracujeme hladké těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a odložíme do lednice na půl hodinu.
  2. Bílky utřeme vidličkou spolu s kr. cukrem, přidáme ořechy a vanilkový cukr.
  3. Těsto rozválíme na pomoučené pracovní desce na tenký plát (cca 2-3 mm tlustý) a pomocí okrouhlé formičky vykrájíme kolečka.
  4. Na každé kolečko uložíme ořechovou nádivku a přendáme kraje do středu. Vidličkou přitlačíme střed a přendáme na papírem vyložený plech na pečení. (Aby se během pečení těsto neotevřelo, pomůžeme si vodou, do které jsme přidali cukr (1 lžička cukru, 2 lžičky vody) a spoj slepíme.)
  5. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 200 st. dozlatova.
  6. Upečené necháme vychladnout a posypeme moučkovým cukrem.

Zdroj: Coolinarika

PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit