NejRecept.cz Dezerty Muffiny a Cupcakes Mini cheesecakes s burákovým máslem
Mini cheesecakes s burákovým máslem
Recept Mini cheesecakes s burákovým máslem
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
NejLucka NejLucka    ·   7.2.2017

Mini cheesecakes s burákovým máslem

Jako milovník burákového másla jsem se na tenhle cheesecake chystala už dlouho. Respektive na jeho pečenou variantu. Vůbec jsem si totiž nedokázala představit, jak bude burákové máslo ve spojeni se sýrem chutnat. Teď už to vím, je to skvělá kombinace :) Cheesecake je krásně krémový, řekla bych ještě více, než klasický. Burákové máslo není v chuti dominantní, naopak jen lehce decentní. A čokoládová poleva to hezky doplňuje. Pokud nejste vyloženě odpůrci buráků nebo alergici, doporučuji tuhle kombinaci vyzkoušet. Burákové máslo kupuji v Lidlu v rámci amerických týdnů. Obsahuje 95% arašídů a jen nepatrné množství cukru a soli, chuťově je velmi dobré. Použít můžete jemné i s kousky arašídů. Autor: Mila

Suroviny

Mini cheesecakes s burákovým máslem (6 - 7ks):

60 g
sušenek (použila jsem mix Bebe dobré ráno a Bebe rodinné)
30 g
burákového (arašídového) másla
250 g
čerstvého krémového sýry typu Philadelphia (použila jsem Palouček z Lidlu)
90 g
burákového (arašídového) másla
50 g
třtinového cukru (případně více dle chuti)
1/2 lžičky
kukuřičného škrobu
40 ml
smetany ke šlehání
1 ks
velké vejce

Čokoládová poleva:

40 g
hořké čokolády 50-60%
40 g
smetany ke šlehání 33%
arašídy a kousky sušenek na posypání
Postup receptu
Vytisknout
  1. Troubu předehřejte na 150 stupňů, formu na muffiny vyložte papírovým košíčky. Já jsem použila košíčky o průměru dna 5 cm a výšce 3,2 cm. Pokud máte menší, rozdělte těsto raději do 7 košíčků.
  2. Sušenky rozmixujte a smíchejte s burákovým máslem. Můžete ho předem trochu nahřát v mikrovlnce, pokud je příliš tuhé. Směs rozdělte do připravených 6-7 košíčků a pomocí lžičky přimáčkněte do dna.
  3. Do mísy dejte sýr, burákové máslo, cukr a škrob a při nízkých otáčkách dobře prošlehejte. Přidejte vejce a zašlehejte. Nakonec přilijte smetanu a dobře promíchejte. Těsto rozdělte do košíčků a dejte péct do vyhřáté trouby asi na 20-25 minut.
  4. Nechte ve formě zcela vychladnout, pak přikryjte folii nebo alobalem a dejte na několik hodin chladit do lednice (nejlépe přes noc).
  5. Čokoládu nasekejte na malé kousky, dejte do misky a zalijte horkou smetanou. Nechte chvilku stát, pak vymíchejte do hladké emulze. Za občasného míchání nechte polevu vychladnout a mírně zhoustnout, pak nalijte na vychlazené dortíky. Ozdobte arašídy a kousky sušenek. Dejte chladit do lednice. 

Zdroj: Víkendové pečení

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář