Mini dortíčky Red velvet

Nejjednodušší a nejlepší krém pod sluncem. Jednoduchá příprava a časově je to asi nejrychlejší krém, jaký jsem vůbec připravovala. Někdo používá pouze mascarpone, já míchám i s tvarohem v poměru 1:1. Určitě vyzkoušejte. Autor: Petra

Přidal:, 10.3.2019
Kategorie: Dezerty, Dorty, Zákusky, Sladké dorty
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Mini dortíčky Red velvet

Suroviny

Těsto:
4 ksvejce
120 gcukr krupice
50 mlpodmáslí
1 lžíceoleje
1 lžičkavanilkového aroma
1 lžičkaocta
červené potravinářské barvivo (já používám gelovou)
100 ghladké mouky
1 lžícekakaa
1 lžičkaprášku do pečiva
0,5 lžičkysoli
Krém:
250 mlšlehačky
250 gmascarpone
1 bal.tvaroh
cukr moučka podle chuti

Postup přípravy

  1. Celá vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny a zašleháme podmáslí, které jsme obarvili načerveno. Dále zašleháme olej, vanilkové aroma a ocet. Nakonec už jen vmícháme prosátou mouku smíchanou s kakaem, práškem do pečiva a solí.Tip: Velikonoční tlačenka se salámem a zeleninou
  2. Těsto vylijeme na plech (o velikosti 40x31cm) vyložený pečícím papírem a ve vyhřáté troubě na 180 stupňů upečeme (asi 15 minut).
  3. Mírně zchladlý plát překlopíme na tác, sejmem pečící papír a necháme úplně vychladnout. Potom z vychladlého plátu vykrájíme formičkou kolečka o velikosti 5 cm. Na polovinu koleček nastříkáme z krému pusinky z cukrářského sáčku s hladkou trubičkou, přiklopíme druhou polovinou koleček a opět nastříkáme pusinky z krému.Tip: Fašankové Boží milosti - FOTOPOSTUP
  4. Dozdobíme dle vlastní fantazie a tím, co kdo má rád. Já dozdobila borůvkami, trubičkami a čokoládou.
  5. Krém:
    Šlehačku vyšleháme do tuha a do ní zašleháme mascarpone, tvaroh a cukr podle chuti. Krém dáme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou.Tip: Tradiční velikonoční syrek/hrudka

Pozn.: Z této dávky jsem měla 16 zákusků.