NejRecept.cz Sváteční pečení Velikonoce Mazanec Minimazance s drobenkou
Minimazance s drobenkou
Recept Minimazance s drobenkou
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Triniti Triniti    ·   9.3.2020

Minimazance s drobenkou

Mazanec je tradiční sladké pečivo, které patří k Velikonocům jako vánočka k Vánocům. Obvykle se připravuje klasický velký mazanec, ze kterého si krájíte menší kousky, ale co tak připravit malé jednohubky, které můžete naplnit různými náplněmi? Autor: Triniti

55 min
Čas přípravy
25 min
Čas vaření
Suroviny

Těsto:

500 g
hladká mouka
špetka
sůl
250 ml
mléko
100 g
máslo
100 g
moučkový cukr
1 bal.
vanilkový cukr
20 g
čerstvé droždí
2 ks
žloutky
žloutek na potření
podle chuti citronová kůra - nemusí být
marmeláda na plnění

Drobenka:

2 PL
mleté ořechy
2 PL
hladká mouka
2 PL
máslo
Postup receptu
Vytisknout
  1. Všechny suroviny na těsto vypracujeme v jednotnou kuličku, kterou zakryjeme utěrkou a necháme kynout na teplém místě. Když těsto zdvojnásobilo svůj objem, rozválíme na hrubší plát, který nakrájíme na čtverečky.
  2. Do středu uložíme lžičku marmelády a zabalíme do kuličky. Ukládáme na papírem vyložený plech na pečení a necháme pod utěrkou kynout asi půl hodinu.
  3. Po půl hodině vyhřejeme troubu na 180 stupňů, minimazance potřeme rozšlehaným žloutkem, posypeme drobenkou (smícháme všechny suroviny) a dáme péct.
  4. Pečeme asi 25 minut sledujeme.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář