Minimazance s drobenkou

Přidal: Triniti, 9.3.2020
Kategorie: Mazanec, Velikonoce, Sváteční pečení, Jednohubky, Narozeniny
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Mazanec je tradiční sladké pečivo, které patří k Velikonocům jako vánočka k Vánocům. Obvykle se připravuje klasický velký mazanec, ze kterého si krájíte menší kousky, ale co tak připravit malé jednohubky, které můžete naplnit různými náplněmi? Autor: Triniti
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: Triniti, 9.3.2020
Kategorie: Mazanec, Velikonoce, Sváteční pečení, Jednohubky, Narozeniny
Čas přípravy:
Čas vaření:
SUROVINY
Těsto:
500 ghladká mouka
špetkasůl
250 mlmléko
100 gmáslo
100 gmoučkový cukr
1 bal.vanilkový cukr
20 gčerstvé droždí
2 ksžloutky
žloutek na potření
podle chuti citronová kůra - nemusí být
marmeláda na plnění
Drobenka:
2 PLmleté ořechy
2 PLhladká mouka
2 PLmáslo
- Všechny suroviny na těsto vypracujeme v jednotnou kuličku, kterou zakryjeme utěrkou a necháme kynout na teplém místě. Když těsto zdvojnásobilo svůj objem, rozválíme na hrubší plát, který nakrájíme na čtverečky.
- Do středu uložíme lžičku marmelády a zabalíme do kuličky. Ukládáme na papírem vyložený plech na pečení a necháme pod utěrkou kynout asi půl hodinu.
- Po půl hodině vyhřejeme troubu na 180 stupňů, minimazance potřeme rozšlehaným žloutkem, posypeme drobenkou (smícháme všechny suroviny) a dáme péct.
- Pečeme asi 25 minut sledujeme.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Minimazance s mrveničkou.
KOMENTÁŘE K RECEPTU