Minimazance s drobenkou

Recept Minimazance s drobenkou

Přidal: Triniti, 9.3.2020

Kategorie: Sváteční pečení, Mazanec, Velikonoce

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Mazanec je tradiční sladké pečivo, které patří k Velikonocům jako vánočka k Vánocům. Obvykle se připravuje klasický velký mazanec, ze kterého si krájíte menší kousky, ale co tak připravit malé jednohubky, které můžete naplnit různými náplněmi? Autor: Triniti

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: Triniti, 9.3.2020

Kategorie: Sváteční pečení, Mazanec, Velikonoce

Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

Těsto:

500 ghladká mouka
špetkasůl
250 mlmléko
100 gmáslo
100 gmoučkový cukr
1 bal.vanilkový cukr
20 gčerstvé droždí
2 ksžloutky
žloutek na potření
podle chuti citronová kůra - nemusí být
marmeláda na plnění

Drobenka:

2 PLmleté ořechy
2 PLhladká mouka
2 PLmáslo

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Všechny suroviny na těsto vypracujeme v jednotnou kuličku, kterou zakryjeme utěrkou a necháme kynout na teplém místě. Když těsto zdvojnásobilo svůj objem, rozválíme na hrubší plát, který nakrájíme na čtverečky.
  2. Do středu uložíme lžičku marmelády a zabalíme do kuličky. Ukládáme na papírem vyložený plech na pečení a necháme pod utěrkou kynout asi půl hodinu.
  3. Po půl hodině vyhřejeme troubu na 180 stupňů, minimazance potřeme rozšlehaným žloutkem, posypeme drobenkou (smícháme všechny suroviny) a dáme péct.
  4. Pečeme asi 25 minut sledujeme.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit