Minipavlova se šlehačkou
Pekla jsem kamarádce na oslavu a sklidily velký úspěch. Ještě dobře, že jsem nafotila pár fotek, abych se s receptem věděla podělit. Nebojte se, i když to vypadá složitě, opak je pravdou :) Zdobila jsem čokoládou, kterou jsem lila na bublinkovou fólii. Někde na internetu jsem viděla návod a tak jsem vyzkoušela. Vyšlo to na jedničku. Autor: Petra
SUROVINY
Základ:
4 ksbílky
200 gcukr krupice
1 kávová lžičkaocta
1 polévková lžícekukuřičného škrobu
Krém:
250 mlrostlinné šlehačky
2 lžícekakaa
cukr podle chuti
- Bílky vyšleháme s cukrem do tuhého sněhu. Já šlehám ve vodní lázni, aby byl sníh krásně tuhý a cukr rozpuštěný.
- Potom vyndáme z vodní lázně a vmícháme ostatní suroviny. Hmotu dáme do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou a na plech vyložený pečícím papírem nastříkáme kolečka o průměru asi 5 - 6 cm tak, aby byly uprostřed duté - asi 3 patra.
- Troubu si předehřejeme na 150 stupňů, po vložení plechu snížíme teplotu na 140 stupňů a pečeme 15 minut, pak snížíme na 130 stupňů a pečeme 75 minut. Při pečení troubu neotvírat a po dopečení je nejlepší nechat v troubě vychladnout.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Minipavlova so šľahačkou.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Mini beza pavlova z bitą śmietaną.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Mini Pavlova mit Schlagsahne an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Mini pavlova tortácska tejszínhabbal.
Tohle je opravdový luxus a dá se říci jednoduchý byť vypadá luxusně 👍
díky :)