NejRecept.cz Maso Vnitřnosti Minutková kuřecí játra
Minutková kuřecí játra
Recept Minutková kuřecí játra
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: rebeka

Omytá, usušená a očištěná játra překrájíme na velikost sousta. Do pánve dáme na proužky ...

rebeka    ·   9.1.2016

Minutková kuřecí játra

Omytá, usušená a očištěná játra překrájíme na velikost sousta. Do pánve dáme na proužky ...

Sdílet na Facebooku
Suroviny
500 g
chlazených kuřecích jater
100 g
kvalitní slaniny
1 ks
větší cibule
3 stroužky
česneku
1 lžíce
sádla
2 lžičky
drceného kmínu
sůl, pepř
feferonka
Postup receptu
Vytisknout
  1. Omytá, usušená a očištěná játra překrájíme na velikost sousta.
  2. Do pánve dáme na proužky nakrájenou slaninu a necháme ji vyškvařit. Přidáme na proužky nakrájenou cibuli a necháme ji zesklivatět. Oloupaný česnek rozplácneme naplocho položeným nožem a pak jej nasekáme.
  3. Přidáme do pánve a necháme rozvonět. Feferonku zbavíme semínek a nasekáme najemno. Přidáme do pánve a krátce zarestujeme.
  4. Nakonec přidáme játra, okmínujeme, osolíme a opepříme dle chuti a za stáleho míchání opékáme cca 6 minut. Po rozkrojení by měla být játra uvnitř růžová, ale nesmí býti krvavá. V tom případě ještě chvilku restujeme.

Autor: Naďa I. (Rebeka)

Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář