Minutková kuřecí játra

Přidal: rebeka, 9.1.2016
Kategorie: Maso, Vnitřnosti, Oběd
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Omytá, usušená a očištěná játra překrájíme na velikost sousta. Do pánve dáme na proužky ...
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: rebeka, 9.1.2016
Kategorie: Maso, Vnitřnosti, Oběd
SUROVINY
500 gchlazených kuřecích jater
100 gkvalitní slaniny
1 ksvětší cibule
3 stroužkyčesneku
1 lžícesádla
2 lžičkydrceného kmínu
sůl, pepř
feferonka
- Omytá, usušená a očištěná játra překrájíme na velikost sousta.
- Do pánve dáme na proužky nakrájenou slaninu a necháme ji vyškvařit. Přidáme na proužky nakrájenou cibuli a necháme ji zesklivatět. Oloupaný česnek rozplácneme naplocho položeným nožem a pak jej nasekáme.
- Přidáme do pánve a necháme rozvonět. Feferonku zbavíme semínek a nasekáme najemno. Přidáme do pánve a krátce zarestujeme.
- Nakonec přidáme játra, okmínujeme, osolíme a opepříme dle chuti a za stáleho míchání opékáme cca 6 minut. Po rozkrojení by měla být játra uvnitř růžová, ale nesmí býti krvavá. V tom případě ještě chvilku restujeme.
Autor: Naďa I. (Rebeka)
KOMENTÁŘE K RECEPTU