NejRecept.cz Těstoviny Špagety Minutkové špagety aglio e olio: italská klasika během 20 minut
Minutkové špagety aglio e olio: italská klasika během 20 minut
Recept Minutkové špagety aglio e olio: italská klasika během 20 minut
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
NejLucka NejLucka    ·   19.4.2023

Minutkové špagety aglio e olio: italská klasika během 20 minut

Aglio e olio je jednoduché jídlo, ale díky kombinaci olivového oleje, česneku, chilli a výrazného sýra může být opravdu neodolatelné. Pokrm je sice minimalistický v počtu ingrediencí, ale svou chutí si vás jistě získá.

20 min
Čas přípravy
12 min
Čas vaření
Suroviny
balení
špagety
6 stroužků
česnek
1 hrnek
strouhaný parmezán
½ hrnku
olivový olej
¼ lžičky
chilli
¼ hrnku
čerstvá nasekaná petrželka
podle chuti
sůl a mletý pepř
Postup receptu
Vytisknout
  1. Ve velkém hrnci přiveďte k varu slanou vodu. Uvařte v ní špagety – vařte zhruba o minutu méně, než je doporučený čas pro „al dente“.
  2. Stroužky česneku nasekejte na jemné plátky. V pánvi rozehřejte olivový olej na střední teplotu. Přidejte nasekaný česnek a chilli vločky, nechte osmahnout zhruba 3 až 5 minut, aby česnek zezlátl.
  3. Jakmile jsou těstoviny uvařené, přidejte je do pánve. Zároveň přilijte zhruba půl hrnku vody z těstovin. Vše promíchejte, aby se špagety obalily vzniklou omáčkou. Pokud se vám zdají suché, můžete přidat ještě čtvrt hrnku těstovinové vody.
  4. Ochutnejte a případně přidejte ještě sůl nebo chilli.
  5. Na závěr přidejte nasekanou petržel a nastrouhaný parmazán. Tyto suroviny jsou zcela volitelné – rozhodně jde o skvělou kombinaci, kterou byste měli vyzkoušet.
  6. Nabízí se řada dalších surovin, které můžete do špaget přidat – ančovičky, bazalka, pancetta a další.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář