NejRecept.cz Dezerty Koláče Skvělé ořechové řezy s názvem "mírové řezy" podle originálního starého receptu.
Skvělé ořechové řezy s názvem "mírové řezy" podle originálního starého receptu.
Skvělé ořechové řezy s názvem "mírové řezy" podle originálního starého receptu.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Karambola

Připravte si skvělé ořechové řezy podle receptu ze staré kuchařky z roku 1976, kterou jsem našla u babičky v podkroví. Mají zajímavý název "mírové řezy". Netuším, proč právě takový název, ale jsou opravdu výborné a připravené podle klasického a originálního starého receptu

Karambola Karambola    ·   19.8.2024

Skvělé ořechové řezy s názvem "mírové řezy" podle originálního starého receptu.

Připravte si skvělé ořechové řezy podle receptu ze staré kuchařky z roku 1976, kterou jsem našla u babičky v podkroví. Mají zajímavý název "mírové řezy". Netuším, proč právě takový název, ale jsou opravdu výborné a připravené podle klasického a originálního starého receptu

35 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
Suroviny

Těsto:

6 ks
vejce
150 g
moučkový cukr
1/2 bal.
vanilkový cukr
150 g
mleté ​​vlašské ořechy
20 g
hrubá mouka

Ořechová náplň:

150 g
moučkový cukr
150 g
máslo
100 g
mleté ​​vlašské ořechy

Poleva:

200 g
moučkový cukr
1 lžíce
horká voda
2 lžíce
rum
1 lžička
olej
Postup receptu
Vytisknout
35 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
  1. Připravíme si klasický velký pečicí plech a dno vyložíme papírem na pečení. Troubu předehřejeme na 180 stupňů.
  2. Žloutky s cukrem a vanilkou vyšleháme do tuhé pěny. Ve druhé misce vyšleháme tuhý sníh z bílků. Do žloutkové pěny postupně zamícháme sypkou směs ořechů, mouky, prášku do pečiva a vyšlehaný sníh z bílků.
  3. Vymíchané těsto rozetřeme na plech, pěkně uhladíme a dáme péct. Pečeme asi 15-20 minut a průběžně sledujeme.
  4. Máslo vyšleháme s cukrem do tuhé pěny, poté přidáme ořechy a rum.
  5. Upečené těsto překrojíme na polovinu, potřeme krémem a obě části slepíme. Zatížíme, aby měl povrch rovný.
  6. Na polevu dáme všechny ingredience do misky a mixérem šleháme do hladké, lesklé a husté konzistence. Polevu naneseme na vrch a pěkně uhladíme. Necháme ji při pokojové teplotě zaschnout. Krájíme ostrým nožem, který máčíme v horké vodě.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář