Míša řezy podle Haanky

Dceruška měla zase potřebu jít do kuchyně, tak jsem řádily. Autor: Haanka

Přidal:, 11.1.2016
Kategorie: Míša řezy, Nejlepší dezerty, Dezerty, Moučníky
Recept Míša řezy podle Haanky

Suroviny

Těsto:
6 ksvajec
6 lžiccukru moučka
6 lžichorké vody
6 lžicoleje
6 lžicpol. mouky
1/2 lžičkyjedlé sody
4 lžícekakaa
Krém:
250 gmáslo
200 gmoučkového cukru
2 bal.tvarohy ve vaničce
Poleva:
100 gmásla
2 tyčinky ledových kaštanů

Postup přípravy

  1. Vyšlehat žloutky s cukrem do pěny, přidat vodu a olej a pořád šlehat, pak opatrně vmíchat sypké suroviny a nakonec i sníh.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  2. Pekla jsem na 160 v HV. Plech o rozměru 35 x 25 cm. Plech jsem vyložila pečícím papírem.
  3. Krém: 1 máslo vyšlehat s 200 g moučkového cukru, pak přidat 2 tvarohy ve vaničce. Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  4. Krém natřeme na upečený plát těsta a polijeme polevou.
  5. Poleva: 100g másla a 2 tyčinky ledových kaštanů. Spolu rozpustíme na mírném ohni.Tip: Jahodový džem bez chemie

Zdroj: Pečení všeho druhu ORIGINAL