Mocca oválky s kávovým zrnkem

Pokud máte rádi kávu, určitě vyzkoušejte tyto oválky, do těsta kterých přidáváte kávu a také i do krému. Já jsem zdobila ještě kávovým zrnkem, abych zesílila chuť kávy. Pokud by to měli jíst děti, samozřejmě použijte bezkofeinovou kávu nebo vrch ozdobte pouze čokoládou. Autor: Petra

Přidal:Petra H, 20.12.2017
Kategorie: Vánoční cukroví, Vánoce, Koláče, cukroví
Mocca oválky s kávovým zrnkem

Suroviny

Těsto:
320 ghladké mouky
200 ghery
1 ksvejce
110 gmoučkového cukru
1 bal.vanilkový cukr
1 lžičkamleté kávy
Krém:
150 gmásla
70 gmoučkového cukru
1 lžičkainstantní kávy
Poleva:
1 ksbílek
4 lžícemoučkového cukru + podle potřeby
0,5 lžičkymleté kávy

Postup přípravy

  1. Na pracovní desce rukama zpracujeme jednotné těsto, které ihned rozválíme na tenký plát. Z něho vykrojíme oválné tvary, které přendáme na plech a upečeme při teplotě 180 stupňů po dobu 6-7 minut.
  2. Po upečení je stáhneme z plechu a necháme vychladnout na pracovní desce.
  3. Máslo vyšleháme s moučkovým cukrem a přidáme instatní kávu. Máme připravený krém, kterým naplníme oválky.
  4. Jednu část oválky jsme namočili do polevy - polevu jsme připravili jednoduše a to tak, že bílek jsme vyšlehali s moučkovým cukrem a také jsme přidali i mletou kávu.
  5. Zdobila jsem ještě kávovým zrnkem v čokoládě a čokoládu jsem jen cukrářským sáčkem nastříkala.