Mocca řezy se zakysankou

Tak je tu opět víkend a s ním i trocha toho pečení... Někdy jsem každý víkend pekla nějakou tu sladkou dobrotu. Musím se přiznat, že teď už se mi moc nechce, ale stále si najdu čas a ačkoliv není chuť tak vykouzlim něco pro mou rodinku. Tentokrát to byl tento dezert, který vám doporučuji určitě alespoň jednou vyzkoušet. Autor: Danka

Přidal:, 9.4.2018
Kategorie: Moučníky
Mocca řezy se zakysankou

Suroviny

Piškot:
4 ksvejce
150 gkrystalu
5 lžichorké vody
130 gpolohrubé mouky
1 bal.prášek do pečiva
1 lžícekakaa
1 lžícesypké mleté kávy
špetkasoli
Krém:
0,75 lmléka
2 bal.vanilkových pudinkových prášku
2 lžícesypké instantní kávy
250 gzměklého másla
8 lžicmoučkového cukru
Vrch:
2 kelímkyzakysaná smetana
2 bal.vanilkový cukr
granko na ozdobu

Postup přípravy

  1. V míse vyšleháme žloutky s cukrem do pěny, po lžících přišleháme horkou vodu a důkladně prošleháme.
  2. Poté vsypeme směs mouky, prášku do pečiva a kakaa, promícháme a nakonec lehce vmícháme sníh z bílků, ušlehaný se špetkou soli.
  3. Těsto vlijeme na máslem vymazaný a hrubou moukou vysypaný malý plech (32x22cm, vymazala jsem pouze dno formy) a pečeme 20 minut na 160 stupňů.
  4. Necháme vychladnout, potřeme krémem a oslazenou zakysanou smetanou (použila jsem 2 kelímky) a vršek ozdobíme Grankem.
  5. Krém: Uvaříme pudink z 0,75 l mléka, 2 vanilkových pudinkových prášku a 2 lžic sypké instantní kávy, necháme vychladnout a poté vyšleháme s 250g změklého másla a 8 lžícemi moučkového cukru. 
  6. Hotové vychladíme v lednici.