Není nic lepšího než nadýchané moravské koláče, které dokážou potěšit chuťové buňky a zároveň příjemně zasytit. Tentokrát jsem je připravovala podle receptu mojí babičky, do kterého patří i majonéza. Autor: Lucie Rakušanová
Není nic lepšího než nadýchané moravské koláče, které dokážou potěšit chuťové buňky a zároveň příjemně zasytit. Tentokrát jsem je připravovala podle receptu mojí babičky, do kterého patří i majonéza. Autor: Lucie Rakušanová
Majonézu v těstě vůbec necítíte. Jejím hlavním úkolem je těsto zjemnit a zajistit, že koláče budou krásně nadýchané. Tento recept mám od své babičky, která podle něj pekla moravské koláče celé moje dětství – a vždy se jí povedly. Určitě ho vyzkoušejte.
Hotové koláče můžete před podáváním posypat moučkovým cukrem. Pro ještě lepší chuť je můžete doplnit o sušené rozinky nebo brusinky. Nezapomeňte je ale předem na pár minut namočit do rumu, sirupu nebo ovocné šťávy.
Každý den nejlepší recepty a články
Krátké video ochutnávky, kterým neodoláte
Vybírejte z nejlepších receptů na jednom místě