Motýlky z kynutého těsta se zeleninou
Už nemáte chuť na tradiční pizzovníky - šunka, sýr a kukuřice? Připravte si motýlky se zeleninou z kynutého těsta. Mňam!
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
SUROVINY
Těsto:
500 gpolohrubá mouka
25 gdroždí
1 lžičkakr. cukr
300 mlmléka
2 lžičkysůl
50 gmáslo
Náplň:
100 gsmetanový (tavený) sýr
špetkasůl
špetkamuškátový ořech
50 ghrášek
1 ksčervená cibule
150 gkukuřice
1/2 ksčervená paprika
pažitka
100 gsýr
Dále budeme potřebovat:
1 ksžloutek
1 lžičkasezamová semínka
2 lžícemléko
- V 100 ml mléce si rozpustíme cukr, přidáme droždí a uděláme si kvásek. V misce si smícháme mouku, sůl, rozpuštěné máslo, zbylé mléko a následně přidáme kvásek. Zpracujeme hladké těsto, které si necháme na teplém místě vykynout (cca 1 hodinu).
- Když chceme použít čerstvý hrášek a ne konzervovaný, tak si ho dáme do vody uvařit. Cibuli si nakrájíme na malé kostičky, papriku také a pažitku si na jemno nasekáme.
- Vykynuté těsto si na pracovní desce rozválíme, potřeme taveným sýrem, osolíme, posypeme nastrouhaným muškátovým oříškem a naskládáme cibuli, hrášek, kukuřici, papriku a posypeme pažitkou. Na vrch si navrstvíme na hrubo nastrouhaný tvrdý sýr. Opatrně srolujeme a nožem si nakrájíme plátky (krájíme do tvaru trojúhelníku) a do středu každého trojúhelníku si pomocí vařečky uděláme jemný otisk.
- Ukládáme na plech, který jsme si vystlali papírem a potřeme rozšlehaným žloutkem, posypeme sezamovými semínky. Necháme na teplém místě kynout cca půl hodinu.
- Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 stupňů cca 20 minut. Horké potřeme mlékem a zakryjeme utěrkou. Dobrou chuť!
Zdroj: Nosalty
KOMENTÁŘE K RECEPTU