Moučník s hroznovým vínem

Recept Moučník s hroznovým vínem

Přidal: , 3.10.2019

Kategorie: Koláče, Dezerty, Moučníky

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

A teď i něco ze sezónního ovoce. Hrozny dozrávají a víno doma neděláme. Samotné hrozny už nikdo nechce jíst a tak jsem je nakombinovala do sladkého dezertu. Nejlepší je použít bez jader a zelené, ale určitě ani jiný typ nebude špatný. Autor: Petra

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 3.10.2019

Kategorie: Koláče, Dezerty, Moučníky

Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

Těsto:

400 gpolohrubé mouky
150 gcukr moučka
200 mloleje
200 mlmléka
3 ksvejce
1 bal.vanilkový cukr
1 bal.prášek do pečiva
10 gkakaa
20 gmletých nesolených arašídů
30 mlrumu

Drobenka:

80 gpolohrubé mouky
50 gcukr moučka
1 bal.citronový cukr
70 gmásla

Dále potřebujeme:

500 ghroznového vína

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Smícháme cukr, mouku s práškem do pečiva, olej, mléko, vejce a vanilkový cukr. Polovinu těsta nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech (38x25cm) a rozetřeme.
  2. Do zbývajícího těsta přidáme rum, arašídy, kakao a promícháme.
  3. Tmavé těsto rozetřeme na světlé těsto. Na těsto naskládáme hroznové víno a posypeme drobenkou.
  4. Pečeme ve středně vyhřáté troubě (asi 180 stupňů) přibližně 30 minut. Po upečení můžeme pocukrovat.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit