NejRecept.cz Dezerty Koláče Moučník s hroznovým vínem
Moučník s hroznovým vínem
Recept Moučník s hroznovým vínem
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Petra H

A teď i něco ze sezónního ovoce. Hrozny dozrávají a víno doma neděláme. Samotné hrozny už nikdo nechce jíst a tak jsem je nakombinovala do sladkého dezertu. Nejlepší je použít bez jader a zelené, ale určitě ani jiný typ nebude špatný. Autor: Petra

Petra H Petra H    ·   3.10.2019

Moučník s hroznovým vínem

A teď i něco ze sezónního ovoce. Hrozny dozrávají a víno doma neděláme. Samotné hrozny už nikdo nechce jíst a tak jsem je nakombinovala do sladkého dezertu. Nejlepší je použít bez jader a zelené, ale určitě ani jiný typ nebude špatný. Autor: Petra

45 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření
Suroviny

Těsto:

400 g
polohrubé mouky
150 g
cukr moučka
200 ml
oleje
200 ml
mléka
3 ks
vejce
1 bal.
vanilkový cukr
1 bal.
prášek do pečiva
10 g
kakaa
20 g
mletých nesolených arašídů
30 ml
rumu

Drobenka:

80 g
polohrubé mouky
50 g
cukr moučka
1 bal.
citronový cukr
70 g
másla

Dále potřebujeme:

500 g
hroznového vína
Postup receptu
Vytisknout
45 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření
  1. Smícháme cukr, mouku s práškem do pečiva, olej, mléko, vejce a vanilkový cukr. Polovinu těsta nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech (38x25cm) a rozetřeme.
  2. Do zbývajícího těsta přidáme rum, arašídy, kakao a promícháme.
  3. Tmavé těsto rozetřeme na světlé těsto. Na těsto naskládáme hroznové víno a posypeme drobenkou.
  4. Pečeme ve středně vyhřáté troubě (asi 180 stupňů) přibližně 30 minut. Po upečení můžeme pocukrovat.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář

Objevte nové recepty