Mramorová likérová bábovka

Recept Mramorová likérová bábovka

Přidal: , 9.5.2016

Kategorie: Bábovky, Dezerty, Moučníky

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Mramorová likérová bábovka. Autor: Baruška

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 9.5.2016

Kategorie: Bábovky, Dezerty, Moučníky

SUROVINY

Těsto:

6 ksvětsích nebo 8 menších%vajec
5 lžiccukru (vrchovatých lžic)
1 bal.vanilkový cukr
3/4 bal.prášku do pečiva
necelý 1/2 hrnkuoleje
1/3 hrnkumléka
1/2 hrnkulikéru - nejlepší oříškový krémový
130 gpolohrubé mouky
130 ghladké mouky
špetkasoli do sněhu
dle potřebykakao

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Nejdříve si pořádně vymažeme a vysypeme bábovkovou formu a rozpálíme si troubu na 160-180st. podle trouby.
  2. Oddělíme bílky od žloutků. Žloutky vyšleháme s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Poté si vyšleháme bílky hodně do tuha. Do směsi žloutků přidáme olej, mléko, likér a mouky smíchané s práškem do pečiva.
  3. Směs smícháme a zlehka přidáme sníh z bílků. Trochu dáme stranou a obarvíme kakaem.
  4. Nalejeme střídavě světlá, tmavá do formy. Pečeme ve vyhřáté troubě podle barvy do zlatova.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit