NejRecept.cz Dorty Sladké dorty Mramorový dort s broskvemi
Mramorový dort s broskvemi
Recept Mramorový dort s broskvemi
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: BlazenaSadovska

Dortík je perfektní, chutný, nenáročný na přípravu.

NejLucka NejLucka    ·   21.12.2014

Mramorový dort s broskvemi

Dortík je perfektní, chutný, nenáročný na přípravu.

Suroviny

Těsto:

4 ks
vejce
240 g
moučkový cukr
250 g
hladká mouka speciál
3/4 bal.
kypřící prášek do pečiva DrOetker
150 ml
rostlinný olej
100 ml
vlažná voda
1 bal.
vanilkový cukr DrOetker
2 lžíce
kakao

Náplň:

200 ml
šlehačka
200 ml
zakysaná smetana pochoutková
250 g
jemný tvaroh
2 lžíce
moučkový cukr
1 bal.
Vanilkový pudink Créme Olé bez vaření DrOetker
300 g
broskvový povidla
700 ml
broskvový kompot

Povrch:

1 bal.
prášková šlehačka DrOetker
Postup receptu
Vytisknout
  1. Korpus: bílky vyšleháme se špetkou soli na pěnu, po lžících zašleháme 120 g cukru. Žloutky vymícháme se 120 g zbylého cukru vanilkového cukru, postupně přidáme olej, vodu, mouku s práškem do pečiva a jemně vmícháme bílkovou pěnu. 1/3 oddělíme a přimícháme 2 lžíce kakaa.
  2. Kulatou formu, průměr 24 cm vymažeme a vysypeme moukou. Postupně začneme vrstvit těsto. Do středu dáme 1 polévkovou lžíci kakaové těsto, na něj 2 lžíce žluté těsto, opakujeme dokud nespotřebujeme obě těsta. Pozor, nemícháme! Těsto si samo vytvoří strukturu jako je na fotografii. Dáme upéct při 180 ° C a necháme vychladnout.
  3. Náplň: šlehačku, zakysanou smetanu, tvaroh, cukr dáme do vyšší nádoby a promícháme. Přidáme vanilkový pudink Dr.Oetker Creme Olé bez vaření a vyšleháme elektrickým šlehačem na požadovanou hustotu.
  4. Vychladlý korpus překrojíme příčně na polovinu. Pokapeme broskvovou šťávou z kompotu. Natřeme džemem, polovinou nádivky a poklademe scezené nadrobno pokrájené broskve. Přiložíme druhou polovinu korpusu. Zbylou nádivkou potřeme boky a povrch dortu.
  5. Šlehačku připravíme podle návodu. Ozdobíme podle vlastní fantazie. Odložíme do chladu na několik hodin a podáváme. Dobrou chuť!

Děkujeme za povolení k sdílení receptu od skvělé
pekařky - BlazenaSadovska

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář

Objevte nové recepty