Mrkvánky s povidly

Nevím, čím to je, ale v kuchyni vždycky tak nějak pookřeju. Je to pro mě zvláštní místo, kde se z unavené a sedřené mámy stane na chvíli kreativní žena plná elánu. A tak, navzdory neduhům, které mě už několik dní trápí, jsem se tam dneska zase na chvilku zabydlela... Autor: Danka

Přidal:, 15.10.2018
Kategorie: Moučníky, Koláče, cukroví
Čas přípravy:
Čas vaření:
Mrkvánky s povidly

Suroviny

600 gpolohrubé mouky
400 gmrkve (najemno nastrouhat)
1 bal.prášek do pečiva
špetkasoli
200 gzměklého másla
sklenička švestkových povidel (300g)

Postup přípravy

  1. Na vále zpracovat hladké těsto, vyválet na tloušťku asi 0,5cm, vykrájet kolečka (já použila takové to plastové sklapovací udělátko o průměru 8cm), naplnit vždy lžičkou povidel, přehnout, okraje přitlačit a na plechu s pečícím papírem péct 20 minut na 170 stupňů.
  2. Hotové by se ještě horké měly obalit v moučkovém cukru, ale můj mužský to tak nechce, takže jen svrchu cukruju.
  3. Z tohoto množství jsem udělala 37 kousků (1 a 1/2 plechu).