Mrkvová buchta

A někdy přijde chuť i na něco úúúplně obyčejného... Takže dneska přináším receptík na jeden neobyčejně chutný a vláčný moučník. Autor: Danka

Přidal:, 17.5.2019
Kategorie: Buchty, Dezerty
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Mrkvová buchta

Suroviny

3 kssyrové mrkve (najemno nastrouhat)
3 ksvejce
1 hrnekkrystalu (myšleno objem 250ml)
2 hrnkypolohrubé mouky
1 bal.prášek do pečiva
1 sáčekFinesse (citronová kůra s dextrózou od Dr.Oetkera)
1/2 hrnkumléka
1/2 hrnkuoleje
špetkasoli

Postup přípravy

  1. V míse utřeme žloutky s cukrem, přidáme nastrouhanou mrkev a důkladně promícháme. Poté přilijeme mléko a olej, přisypeme mouku s práškem do pečiva a umícháme hladké těsto. Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  2. Nakonec už jen lehce vmícháme sníh z bílků, ušlehaný se špetkou soli.
  3. Nalijeme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný menší plech (rozměr 32x22cm) a pečeme 30 minut na 160 stupňů.Tip: Jahodový džem bez chemie