Mrkvová roláda s tvarohovým krémem

Kdo už někdy upekl moučník s přídavkem mrkve, potažmo dýně, cukety nebo červené řepy, dá mi jistě za pravdu, že to prostě nemá chybu. Moučník je svěží a vláčný i několik dní. To ale neplatí v případě téhle dobroty, ta se prostě druhého dne nedožije. Autor: Danka

Přidal:, 1.1.2019
Kategorie: Rolády, Sladké rolády, Dezerty, Moučníky
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Mrkvová roláda s tvarohovým krémem

Suroviny

Těsto:
4 kscelá vejce
100 gtřtinového cukru
1 bal.vanilkový cukr
140 gmrkve
1 lžíceoleje
120 ghladké mouky
1 lžičkamleté skořice
1 lžičkaprášku do pečiva
špetkasoli
Náplň:
1 a 1/2 vaničkyměkkého tvarohu
1 kelímekzakysané smetany (200g)
4 lžícemoučkového cukru
2 lžíce pudinku bez vaření Olé od dr.Oetkera (sypký prášek, nic se nevaří, dala jsem kokosový)

Postup přípravy

  1. V míse ušleháme ručním elektrickým šlehačem celá vejce s cukry do pěny, přišleháme olej a poté už jen vařečkou vmícháme nastrouhanou mrkev a směs mouky, skořice, prášku do pečiva a špetky soli. Těsto natřeme na velký plech, vystlaný pečícím papírem a pečeme 10 minut na 180 stupňů. poté necháme vychladnout, potřeme tvarohovou náplní a za současného stahování papíru smotáme do rolády. Tip: Jahodový džem bez chemie
  2. Náplň: 
    Všechno pouze vyšleháme ručním elektrickým šlehačem.
  3. Můžeme si trochu krému nechat stranou na pomazání rolády svrchu. Já jsem vyšlehala asi 60 g másla s 2 lžícemi moučkového cukru a 2 lžícemi sušeného mléka, celou roládu jsem tímto krémem potřela a posypala mletými praženými nesolenými arašídy.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce