Mrkvové šátečky

Někdo dělává mrkvové rohlíky, já dělávám mrkvové šátečky. Jsou vynikající, křehké a zároveň se rozplývají na jazyku. Dokázala bych je jíst nonstop, dokud bych nepraskla. Domácí povidla uvnitř je nejlepší, ale pokud nemáte, klidně můžete použít marmeládu nebo nutellu, případně rozpuštěnou čokoládu či jinou náterku. Já je dělávám pomocí vykrajovátka na slovenské pirohy. Pokud nemáte, dobrý je i pohár a pak je můžete slepit vidličkou, budou i krásně tvarované. Autor: siesta

Přidal:, 9.4.2017
Kategorie: Koláče, cukroví, Moučníky
Mrkvové šátečky

Suroviny

300 gpolohrubé mouky
250 gHery
150 gjemně strouhané mrkve
1 ksvejce
1 bal.kypřící prášek do pečiva
povidla nebo marmeláda dle chuti

Postup přípravy

  1. Ze surovin zpracujeme těsto, které rozválíme na vále. Hrnkem nebo velkým kolečkem na linecké vykrajujeme kolečka.
  2. Na každé dáme lžíci povidel nebo marmeládu dle chuti, přehneme napůl a okraje po celém obvodu přimáčkneme.
  3. Přendáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme dozlatova.
  4. Po upečení ještě teplé obalujeme v moučkovém cukru.