Mrkvovo-ořechové řezy s tvarohovým krémem - FOTOPOSTUP

Přidal: Izabella929@azet.sk, 2.4.2017
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Miluji koláče, které jsou se želatinou. Recept jsem si sama sestavila podle svých zkušeností v oblasti pečení a tudíž je to můj originál. Trošku nostalgické mrkvovo-ořechové těsto s velkou dávkou skvělé chuti a tato vynikající poleva, luxus. Těsto je jednoduché, základem jsou suroviny na klasické dortové těsto, ale je obzvláštnené strouhanou mrkví a oříšky a ještě perníkovým kořením. To koření v kombinaci s krémem z tvarohu a mascarpone a ovocným sirupem, který použijete do želatiny na vrchu je hotová mňamka. Autor: Izabela
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: Izabella929@azet.sk, 2.4.2017
SUROVINY
Těsto: 3x
4 kscelá vejce
120 gkrystalový cukr
120 ghladká mouka speciál
1/2 ČLprášek do pečiva
1/2 ČLsoda bikarbona
hrststrouhaná mrkev
hrstořechy strouhané
1/2 ČLperníkové koření
1/2 ČLstrouhaná citrónová kůra
Krém:
500 gtvaroh
250 gmascarpone
150 gmoučkový cukr
2 PLcitronová šťáva
2 PLkoňak
Kromě toho:
350 mlbroskvový džem domácí
Poleva:
2 bal.malinový pudinkový prášek
1/2 lovocný sirup lesní směs
- Na přípravu těsta jsem začala nejprve s mrkví, kterou jsem oloupala, umyla a nastrouhala na jemno. Ořechy, jak jsem už tu zmiňovala, nikdy nemelu, ale strouhám nožem na struhlinky. Mrkev i ořechy jsem rozdělila na tři stejné části, protože budu péct 3 stejné korpusy. K vejcím jsem přidala cukr a míchala jsem do pěny. Smíchala jsem mouku, prášek do pečiva a jedlou sodu a přes sítko jsem prosála do těsta v malých dávkách. Mrkev jsem před použitím vyždímala a přidala jsem ji do těsta. K ořechem jsem přidala perníkové koření a strouhanou citronovou kůru a takto jsem přidala do těsta i ořechy.
- Připravila jsem si krém: Tvaroh, mascarpone a cukr jsem míchala mixérem, přidala jsem citrónovou šťávu a koňak. Připravený krém jsem rozdělila na 2 stejné části a uložila do lednice ztuhnout.
- Když jsem měla vše připraveno, sestavila jsem koláč. Na spodek jsem uložila první korpus, natřela jsem ho horkým džemem a nechala ztuhnout. Na džem jsem natřela polovinu krému a zakryla jsem ho druhým korpusem. Na druhý korpus jsem natřela horký džem, potřela jsem ho druhou polovinou krému a položila jsem třetí korpus. takto sestavený koláč jsem uložila na noc do lednice a zatížila jsem ho 4 kg. cukru.
- Druhý den jsem připravila polevu. V půl litru ovocné šťávy lesní směs (sirup) jsem rozmíchala 2 pudinkové prášky a dala na sporák vařit. Zpočátku je tekutina bílá. Když začne houstnout, stává se lesklou hmotou, Pozor, nevaří se zcela do husta.
KOMENTÁŘE K RECEPTU