NejRecept.cz Dorty Sladké dorty Mrkvový dort Mrkvový dort - lahodný a chutný
Mrkvový dort - lahodný a chutný
Recept Mrkvový dort - lahodný a chutný
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Haanka

Ano i z mrkve se dá připravit luxusní sladké pohoštění. Byla chuť, tak proč neupéct i něco jiného než klasické koláče nebo zákusky, které jsou plné másla, čokolády. Osvěžující mrkvový dort, kterým určitě nic nezkazíte, i když ho upečete někomu k narozeninám. Doporučuji všemi deseti prsty. Autor: Haanka

Haanka    ·   28.8.2018

Mrkvový dort - lahodný a chutný

Ano i z mrkve se dá připravit luxusní sladké pohoštění. Byla chuť, tak proč neupéct i něco jiného než klasické koláče nebo zákusky, které jsou plné másla, čokolády. Osvěžující mrkvový dort, kterým určitě nic nezkazíte, i když ho upečete někomu k narozeninám. Doporučuji všemi deseti prsty. Autor: Haanka

40 min
Čas přípravy
60 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny
Těsto:
4 ks
vejce
1 a čtvrt hrnku
oleje (i olivový)
2 hrnky
hnědého cukru
2 lžičky
vanilkového extraktu (nebo javorového sirupu)
2 hrnky
polohr. mouky
2 rovné lžičky
kypřící sody
2 rovné lžičky
prášku do pečiva
1/2 lžičky
soli
2 lžičky
skořice
3 hrnky
nastrouhané na hrubo mrkve (8-10ks)
1 hrnek
vlašš. ořechů
Poleva:
500 g
mazací sýr (Lučina, Philadelphia)
1 hrnek
cukru moučka
1 lžička
vanilk. extrakt (javor.sirup)
šťáva z 1 citronu
2 lžíce másla (aby poleva nepopraskala)
Marcipán:
100 g
sušeného mléka
100 g
moučkového cukru
lžička
medu
trošku
vody
1 ks
bílek
gelovky na obarvení
Postup receptu
Vytisknout
40 min
Čas přípravy
60 min
Čas vaření
  1. Vyšleháme vejce, cukr, extrakt. Přidáme suché přísady, olej. Nakonec mrkev a ořechy.
  2. Nalejeme do dortové formy (nedávám to na plech, ale asi je to i možné). Pečeme cca 1h 175 stupnů.
  3. Dort necháme vychladnout, podelně rozpůlíme, natřeme 1/3 polevy, přiklopíme, a celý dort potřeme zbylou polevou. Druhý den je nejlepší.
  4. Marcipán: 100 g sušeného mléka, 100 g moučkového cukru, lžička medu, trošku vody a 1 bílek. Pracujeme rukama, je to nejlepší, dokud těsto není krásně hladké. Obarveno gelovkama.

Můj blog: Pečení všeho druhu ORIGINAL

Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář