Mrkvový quiche s hermelínem

V poslední době mi velmi zachutnaly slané koláče. Tento týden je toto asi třetí. Jeden byl velmi rychlý s brokolicí z listového těsta, druhý se šunkou a tento je z poctivého máslového těsta a na vrch jsem naskládala mrkev a cibuli. Do těchto slaných koláčů jde ve většině slaná zálivka buď ze sýra a smetany nebo z vajíčka a bylinek. Já jsem přidala ještě hermelín. Autor: LuckaZubata

Přidal:luckazubata, 27.8.2017
Kategorie: Hlavní jídla, Dorty
Mrkvový quiche s hermelínem

Suroviny

Těsto:
250 ghladké mouky
125 gmásla
1 ksvejce
40 mlvody
2 špetkysoli
Náplň:
2 kscibule
2 ksmrkve
olivový olej
sůl
Zálivka:
3 ksvejce
100 ml12% smetany
sůl, pepř
hermelín

Postup přípravy

  1. V míse si smícháme mouku, vejce, sůl, máslo a vodu a vypracujeme kompaktní těsto, které uložíme asi na 2 hodiny do lednice.
  2. Poté ho vyválíme na pomoučeném vále a přeneseme do formy vyložené pečícím papírem. Dno propícháme vydličkou. Pečeme v předehřáté troubě při 180 stupních asi 25 minut.
  3. Mrkev si nastrouháme nahrubo, cibuli si nakrájíme na kolečka. Na pánvi si zeleninu osmažíme na rozpáleném olivovém oleji dozlatova a osolíme.
  4. Vejce si vyšleháme do pěny s trochou soli a pepře a přidáme smetanu.
  5. Na upečené těsto dáme osmaženou zeleninu, poklademe plátky hermelínu a zalijeme připravenou zálivkou.
  6. Vrátíme do trouby a pečeme dalších 25 minut.