Muffiny s pudinkovou náplní

Muffiny s pudinkovou náplní od sonizny

Recept Muffiny s pudinkovou náplní

Suroviny

Tekuté ingredience:
43 gmáslo
1 ksvejce
100 mlmléko polotučné
1 lžičkavanilkový extrakt
Suché ingredience:
70 gcukr krupice
125 ghladká mouka
1/2 lžičkyprášek do pečiva
1/2 lžičkysoda
Na dokončení:
6 lžicvanilkový pudink
50 gbílá čokoláda
50 ghořká čokoláda

Postup přípravy

  1. Nejprve rozehřejeme máslo, aby bylo tekuté, ale ne horké. Přidáme vejce. Vejce se doporučuje dát napřed do hrnečku a teprve pak do zbytku těsta – kdyby bylo náhodou zkažené, aby neznehodnotilo celé těsto. Já proto začínám tak, že do mísy vyklepnu nejprve vejce a pak přidám všechny ostatní tekuté suroviny – to znamená, že máslo přiliju do misky s vejcem, přidám mléko a vanilkový extrakt. Všechny suroviny vyšleháme do pěny.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  2. Nyní smícháme všechny suché ingredience. Kypřící prášek i jedlá soda po styku s tekutinou začnou uvolňovat oxid uhličitý, který prokypří těsto. Nikdy nedáváme kypřící prášek či sodu přímo do tekutých surovin – prášek vyšumí a těsto už nemá co nakypřit. Kypřící prášek proto vždy přidáváme do mouky. Přidáme cukr a pořádně promícháme.
  3. Můžeme spojit suché a tekuté ingredience do jednotného těsta. Těsto rozdělíme na poloviny do dvou misek.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  4. Pudink uvaříme s polovinou množství mléka – jinak podle návodu. Měl by nám vzniknout opravdu hustý pudink.
  5. Obě čokolády nastrouháme najemno – hořkou čokoládu dáme do jedné poloviny těsta, bílou do druhé poloviny těsta na muffiny.Tip: Jahodový džem bez chemie
  6. Bílé těsto rozdělíme na spodek formiček muffinů, poté přidáme lžíci pudinku a zalijeme hnědým těstem.
    Pečeme 20 minut na 200 °C.