NejRecept.cz Dezerty Bublaniny Můj hrnkový recept na bublaninu k pohoštění. Měla větší úspěch než zákusky.
Můj hrnkový recept na bublaninu k pohoštění. Měla větší úspěch než zákusky.
Můj hrnkový recept na bublaninu k pohoštění. Měla větší úspěch než zákusky.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Jana Jančíková

Tato bublanina je nadýchaná jako obláček, šťavnatá a plná ovoce. Nejlepší a nejjednodušší recept, který dělám už léta a vždy má obrovský úspěch. Ze stolu mizí rychleji než jiné dezerty. Autor: Jana Jančíková

NejLucka NejLucka    ·   16.6.2024

Můj hrnkový recept na bublaninu k pohoštění. Měla větší úspěch než zákusky.

Tato bublanina je nadýchaná jako obláček, šťavnatá a plná ovoce. Nejlepší a nejjednodušší recept, který dělám už léta a vždy má obrovský úspěch. Ze stolu mizí rychleji než jiné dezerty. Autor: Jana Jančíková

20 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření
Suroviny
2 hrnky
polohrubá mouka
1 hrnek
mléko
1/2 hrnku
olej
3/4 hrnku
moučkový cukr
1 ks
prášek do pečiva
2 ks
vejce
dle potřeby
ovoce
Postup receptu
Vytisknout
20 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření

Bublanina je tradiční koláč, který se vyznačuje lehkým a nadýchaným těstem, do kterého se přidává čerstvé nebo mražené ovoce. Tento koláč je oblíbený zejména v letních měsících, kdy je sezónního ovoce dostatek. Do bublaniny se nejčastěji přidávají třešně, jahody, meruňky, maliny nebo rybíz, které jí dodávají svěží a sladkou chuť. Díky snadné přípravě a možnosti střídat ovoce je bublanina univerzálním a oblíbeným dezertem v mnoha domácnostech. Je ideální na letní pikniky, rodinné oslavy nebo jako lahodné pohoštění ke kávě.

  1. Vejce vyšleháme s cukrem do pěny.
  2. Postupně přidáme další suroviny a pořádně promícháme.
  3. Vylijeme na plech vymazaný máslem a vysypaný polohrubou nebo hrubou moukou.
  4. Na vrch poklademe ovoce a pečeme 20-30 minut na 180-190 stupních.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář