NejRecept.cz Maso Mleté maso Karbanátky Můj recept na klouzavý salát. Pokud ho neznáte, určitě ho vyzkoušejte. Nejlepší bramborový salát bez majonézy.
Můj recept na klouzavý salát. Pokud ho neznáte, určitě ho vyzkoušejte. Nejlepší bramborový salát bez majonézy.
Můj recept na klouzavý salát. Pokud ho neznáte, určitě ho vyzkoušejte. Nejlepší bramborový salát bez majonézy.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Mishenka

Kluzký salát možná neznáte, ale pokud vyzkoušíte tento recept, budete ho připravovat pravidelně. Na Slovensku je oblíbený. Mnohokrát, když někdo dělá rybu nebo rybí karbanátky, jsou suché a téměř nepoživatelné, ale já vám přináším recept na takové, ze kterých teče šťáva a zároveň jsou křupavé. A pokud je budete podávat s tímto salátem, úspěch je zaručen.

Mishenka Mishenka    ·   1.9.2023

Můj recept na klouzavý salát. Pokud ho neznáte, určitě ho vyzkoušejte. Nejlepší bramborový salát bez majonézy.

Kluzký salát možná neznáte, ale pokud vyzkoušíte tento recept, budete ho připravovat pravidelně. Na Slovensku je oblíbený. Mnohokrát, když někdo dělá rybu nebo rybí karbanátky, jsou suché a téměř nepoživatelné, ale já vám přináším recept na takové, ze kterých teče šťáva a zároveň jsou křupavé. A pokud je budete podávat s tímto salátem, úspěch je zaručen.

30 min
Čas přípravy
45 min
Čas vaření
Suroviny
800 g
treska
3 ks
vejce
1/2 sklenice
strouhanka
1 ks
cibule
3 ks
stroužek česneku
podle chuti
koření na ryby
podle chuti
sůl
1,5 kg
salátové brambory
5 ks
kyselá okurka
1 ks
červená cibule
podle chuti
nálev z okurek (případně voda, ocet, cukr, povařit)
podle chuti
sůl
podle chuti
mletý pepř
Postup receptu
Vytisknout
30 min
Čas přípravy
45 min
Čas vaření
  1. Rybu nakrájíme na menší kousky. Dá se i pomlít, záleží, jakou konzistenci člověk upřednostňuje. Já raději krájím, karbanátky zůstávají šťavnatější.
  2. Rybu smícháme s vajíčkem i strouhankou, najemno nakrájenou cibulí, česnekem, koření a solí a vyformujeme karbanátky, které ještě obalíme ve strouhance.
  3. Na salát si uvaříme brambory ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme a propučíme.
  4. Brambory smícháme s nakrájenou cibulí a okurkami (já jsem dala i mrkev z našich domácích nakládaných okurek), posolíme, přidáme mletý pepř a zalijeme nálevem z okurek. Necháme alespoň 2h postát, aby salát pustil všechny chutě.
  5. Nakonec rybí karbanátky smažíme na rozpáleném oleji do zlatova. Nepražíme dlouho, aby nebyly suché.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář