NejRecept.cz Sváteční pečení Vánoce Vánoční cukroví Nepečené cukroví Můj starý recept na marcipánové bonbóny z brambor, které chutí připomínají fondánové salonky z dětství.
Můj starý recept na marcipánové bonbóny z brambor, které chutí připomínají fondánové salonky z dětství.
Můj starý recept na marcipánové bonbóny z brambor, které chutí připomínají fondánové salonky z dětství.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: adkas

Tento recept je jako stará dobrá klasika, překvapivě chutný. Zpočátku jsem měla obavy, jak může vzniknout něco tak lahodného z obyčejné brambory, ale ono to opravdu funguje. Jediné, co mě trochu zarazilo, byl obrovský množství cukru, který recept vyžaduje - je to opravdová kalorická bomba. V původním receptu stálo, že cukr přidáváme podle toho, kolik brambora absorbuje, takže jsem začala s 300 gramy, ale nakonec jsem skončila až u 800 gramů.

adkas adkas    ·   19.11.2023

Můj starý recept na marcipánové bonbóny z brambor, které chutí připomínají fondánové salonky z dětství.

Tento recept je jako stará dobrá klasika, překvapivě chutný. Zpočátku jsem měla obavy, jak může vzniknout něco tak lahodného z obyčejné brambory, ale ono to opravdu funguje. Jediné, co mě trochu zarazilo, byl obrovský množství cukru, který recept vyžaduje - je to opravdová kalorická bomba. V původním receptu stálo, že cukr přidáváme podle toho, kolik brambora absorbuje, takže jsem začala s 300 gramy, ale nakonec jsem skončila až u 800 gramů.

20 min
Čas přípravy
Suroviny
200 g
vařené brambory
cca 800 g
moučkový cukr
1 lžička
mandlové aroma
na obalování
kakao
Postup receptu
Vytisknout
20 min
Čas přípravy
  1. Uvařte brambory ve slupkách, dokud nezměknou, a pak je nechte vychladnout. Po vychladnutí je oloupejte a nastrouhejte na jemno, podobně jako byste strouhali mrkev.
  2. Postupně vmíchejte prosátý moučkový cukr do bramborové směsi a přidejte také aroma. Míchejte, dokud nezískáte kompaktní hmotu. Tuto hmotu poté nechte odpočívat v chladničce asi půl hodiny, aby se trochu ztuhla a lépe se s ní pracovalo.
  3. Použijte malou lžičku k odměření malého množství hmoty, z níž vytvoříte malé kuličky. Tyto kuličky pak obalte v kakau.
  4. Uchovávejte je v chladničce. Jejich chuť mě vrací zpět do dětských let, připomínají mi fondánové bonbóny, které jsem měla ráda.

Můj blog: Adkas

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář