NejRecept.cz Sladká jídla Koblihy Můj tradiční recept na masopustní koblihy s džemem
Můj tradiční recept na masopustní koblihy s džemem
Můj tradiční recept na masopustní koblihy s džemem
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Lucka

Těsto nadýchané jako obláček a s domácím džemem něco neskutečného. Miluji toto období, které se spojuje s dobrým jídlem. I když je to smažené, ne velmi zdravé, ale tak přece jednou za čas si musíme dopřát i taková jídla. Autor: Lucka

NejLucka NejLucka    ·   19.1.2024

Můj tradiční recept na masopustní koblihy s džemem

Těsto nadýchané jako obláček a s domácím džemem něco neskutečného. Miluji toto období, které se spojuje s dobrým jídlem. I když je to smažené, ne velmi zdravé, ale tak přece jednou za čas si musíme dopřát i taková jídla. Autor: Lucka

65 min
Čas přípravy
25 min
Čas vaření
Suroviny
500 g
hladká mouka
4 lžíce
krystalový cukr
1 lžička
krystalový cukr
1 ks
vejce
2 ks
žloutek
300 ml
mléko
1/2 kostky
droždí
4 lžíce
olej
3 lžíce
rum
špetka
sůl
Postup receptu
Vytisknout
65 min
Čas přípravy
25 min
Čas vaření
  1. V troše mléka rozmícháme lžičku cukru, droždí a necháme vzejít kvásek.
  2. Ostatní suroviny dáme do misky, přidáme kvásek a vypracujeme hladké těsto, které necháme odpočívat půl hodiny při pokojové teplotě zakryté utěrkou.
  3. Vykynuté těsto rozválíme na hrubší plát a vykrojíme kolečka, která necháme ještě kynout další půl hodiny.
  4. Potom rukama uděláme dírku uprostřed a nakynutou stranou vkládáme do rozpáleného oleje a smažíme do zlata.
  5. Do středu po vysmažení navrstvíme domácí džem a posypeme moučkovým cukrem.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář