NejRecept.cz Dezerty Koláče Můj vyzkoušený a ověřený recept na čokoládový turecký krémeš. Připravte si top dezert na Velikonoce.
Můj vyzkoušený a ověřený recept na čokoládový turecký krémeš. Připravte si top dezert na Velikonoce.
Můj vyzkoušený a ověřený recept na čokoládový turecký krémeš. Připravte si top dezert na Velikonoce.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Karambola

Krémové dezerty se často připravují na svátky, ať už velikonoční nebo vánoční. U nás doma šlehačkové řezy nesmí chybět na velikonočním stole, proto jsem předem zkoušela něco nového, co by mohlo potěšit mé mlsouny doma a tento zákusek sklidil neskutečný úspěch. Autor: Karambola

Karambola Karambola    ·   12.3.2024

Můj vyzkoušený a ověřený recept na čokoládový turecký krémeš. Připravte si top dezert na Velikonoce.

Krémové dezerty se často připravují na svátky, ať už velikonoční nebo vánoční. U nás doma šlehačkové řezy nesmí chybět na velikonočním stole, proto jsem předem zkoušela něco nového, co by mohlo potěšit mé mlsouny doma a tento zákusek sklidil neskutečný úspěch. Autor: Karambola

55 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
Suroviny

Těsto:

240 g
hladká mouka
4 ks
vejce
90 ml
olej
90 ml
mléko
80 g
krystalový cukr
50 g
kakao
1 bal.
vanilkový cukr
1 bal.
prášek do pečiva

1. vrstva:

500 ml
smetana ke šlehání
3 lžíce
moučkový cukr
150 g
mascarpone

2. vrstva:

2 bal.
prášková šlehačka
500 ml
mléko
4 lžíce
moučkový cukr
70 g
čokoláda

Vrch:

podle potřeby
strouhaná čokoláda
Postup receptu
Vytisknout
55 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
  1. Vajíčka vyšleháme s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Postupně přidáme olej a mléko. Na závěr přimícháme prosetou směs mouky, prášku do pečiva a kakaa.
  2. Připravené těsto naneseme na plech s pečícím papírem a pěkně uhladíme. Dáme péct na 180 stupňů asi 20 minut. Upečené těsto dáme vychladnout na mřížku.
  3. Smetanu vyšleháme s cukrem do tuhé šlehačky a postupně zašleháme i mascarpone.
  4. Naneseme na těsto a pěkně uhladíme.
  5. Na vrch vyšleháme práškové šlehačky v mléce s cukrem. Na závěr přidáme rozpuštěnou čokoládu. Přidáváme ji tak, že trochu ušlehané šlehačky dáme do čokolády a následně tuto čokoládu s trochou šlehačky dáme do celé ušlehané šlehačky. Tak se nám čokoláda nesrazí.
  6. Hezky uhladíme a odložíme do chladničky nejlépe na celou noc.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář