NejRecept.cz Dezerty Moučníky Můj vyzkoušený a ověřený recept na nejlepší zákusek obliž prst
Můj vyzkoušený a ověřený recept na nejlepší zákusek obliž prst
Můj vyzkoušený a ověřený recept na nejlepší zákusek obliž prst
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Triniti

Tento dezert je oblíbený nejen při zvláštních příležitostech, jako jsou oslavy a narozeniny, ale hodí se také k šálku kávy nebo čaje. Skládá se z jemného těsta připomínajícího pavučinu, vrstvy vanilkového krému a je pokrytý bohatou vrstvou bílkové pěny, nahoře posypané strouhanou čokoládou.

Triniti Triniti    ·   22.11.2023

Můj vyzkoušený a ověřený recept na nejlepší zákusek obliž prst

Tento dezert je oblíbený nejen při zvláštních příležitostech, jako jsou oslavy a narozeniny, ale hodí se také k šálku kávy nebo čaje. Skládá se z jemného těsta připomínajícího pavučinu, vrstvy vanilkového krému a je pokrytý bohatou vrstvou bílkové pěny, nahoře posypané strouhanou čokoládou.

30 min
Čas přípravy
25 min
Čas vaření
Suroviny

Těsto:

5 ks
vejce
50 g
moučkový cukr
5 lžíc
voda
200 g
krystalový cukr
1 lžíce
kakao
1/2 bal.
prášek do pečiva
160 g
polohrubá mouka

Krém:

500 ml
mléko
4 lžíce
hladká mouka
5 ks
žloutek
1 bal.
vanilkový cukr
100 g
moučkový cukr
250 g
máslo

Vrch:

5 ks
bílek
200 g
krystalový cukr
1 ks
citrón - šťáva
Postup receptu
Vytisknout
30 min
Čas přípravy
25 min
Čas vaření
  1. V jedné misce smíchejte polohrubou mouku, prášek do pečiva a kakao. V jiné misce ručně vyšlehejte vajíčka s moučkovým a krystalovým cukrem do tuhé pěny. Poté postupně přidávejte vodu a nakonec opatrně vmíchejte připravenou suchou směs pomocí vařečky.
  2. Nalijte připravené těsto do vyššího pekáče a pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů po dobu 25 minut. Během pečení pravidelně kontrolujte, zda je těsto upečené, pomocí párátkem.
  3. Po upečení nechte těsto vychladnout na mřížce.
  4. Rozmíchejte hladkou mouku, žloutky a vanilku v mléce a uvařte z toho hustý pudink. Po uvaření nechte pudink vychladnout. Mezitím vyšlehejte máslo s moučkovým cukrem do pěny. Do této pěny postupně přidávejte lžícemi vychladlý pudink a vyšlehejte do hladkého krému. Tento krém poté nanesete na vychladlé těsto.
  5. Ve vodní lázni vyšlehejte bílky s cukrem a šťávou z citronu do tuhého sněhu. Sníh by měl být dostatečně tuhý a snadno roztíratelný. Hotový sníh pak nanesete na krém, a to za tepla.
  6. Po nanesení sněhu necháte zákusek vychladnout a poté jej uložte do lednice na nejméně 2 hodiny, aby dobře ztuhl. Nakonec ozdobte vrch zákusku strouhanou čokoládou.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář