NejRecept.cz Sváteční pečení Vánoce Vánoční cukroví Myslivecké knoflíky s ořechy. Mini vánoční cukroví s nadýchanou bílkovou náplní.
Myslivecké knoflíky s ořechy. Mini vánoční cukroví s nadýchanou bílkovou náplní.
Recept Myslivecké knoflíky s ořechy. Mini vánoční cukroví s nadýchanou bílkovou náplní.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Jana Jančíková

Listopad je pro mě měsícem, kdy se rozhoduji, co budu péct na Vánoce a jaké novinky vyzkouším. Letos jsou to myslivecké knoflíky, o kterých jsem slyšela nesmírně mnoho, ale zatím se na našem vánočním stole neobjevily. Sama nevím proč. Mají totiž skvělou chuť a díky tomu, že jsou malé, se snadno jedí. Autor: Jana Jančíková

Naďa Černá Naďa Černá    ·   10.11.2024

Myslivecké knoflíky s ořechy. Mini vánoční cukroví s nadýchanou bílkovou náplní.

Listopad je pro mě měsícem, kdy se rozhoduji, co budu péct na Vánoce a jaké novinky vyzkouším. Letos jsou to myslivecké knoflíky, o kterých jsem slyšela nesmírně mnoho, ale zatím se na našem vánočním stole neobjevily. Sama nevím proč. Mají totiž skvělou chuť a díky tomu, že jsou malé, se snadno jedí. Autor: Jana Jančíková

40 min
Čas přípravy
15 min
Čas vaření
Suroviny

Těsto

1 ks
máslo nebo Hera
2 hrnky
hladká mouka
1/2 hrnku
moučkový cukr
1/4 sáčku
prášek do pečiva
1 bal.
vanilkový cukr
2 ks
žloutek

Sníh

2 ks
bílky
100 g
krystalový cukr
200 g
mleté ořechy

Na ozdobení

podle potřeby
ořechy
Postup receptu
Vytisknout
40 min
Čas přípravy
15 min
Čas vaření

Na myslivecké knoflíky vám postačí jen několik základních surovin, které jistě najdete v lednici nebo spíži. Příprava těsta i náplně je rychlá a vršek cukroví můžete ozdobit celým nebo půlkou ořechu.

  1. Máslo, hladkou mouku, moučkový cukr, prášek do pečiva, vanilkový cukr a žloutky spojíme a vypracujeme těsto.
  2. Těsto vyválíme na pomoučeném válu a vykrajujeme z něj menší kolečka, která umístíme na plech vyložený pečicím papírem.
  3. Z bílků ušleháme sníh, do kterého postupně zašleháváme cukr. Šleháme, dokud nevznikne pevná hmota. Do ní vmícháme pomocí vařečky mleté ořechy.
  4. Připravený sníh z bílků naneseme cukrářským sáčkem na vykrojená kolečka. Sníh klademe spíše do středu koleček, protože se mírně rozteče a nafoukne. Navrch cukroví přidáme ještě ořech a pečeme při teplotě 160 až 170 °C přibližně 15 minut.

Pokud nám zbyde sníh, uděláme z něj menší pusinky, které upečeme spolu s cukrovím. Hotové a vychladlé vánoční cukroví skladujeme na chladném a tmavém místě.

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář