Na buchty pečené, pařené i dukátové. Vynikající těsto, které je měkkoučké jako pírko.

Přidal: Triniti, 10.10.2019
Kategorie: Kynuté, Těsta, Dukátové buchtičky, Buchty, Sladká jídla
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Existuje milion receptů na nejlepší kynuté těsto, které se hodí i na slané i na sladké pečivo. Já jsem na sladké pečivo vždy používala pouze jeden recept. Vždy jsem používala mléko a vždy pouze čerstvé droždí. Mléko zajistí v těste to, že je měkké i na další dny. Autor: Triniti
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: Triniti, 10.10.2019
Kategorie: Kynuté, Těsta, Dukátové buchtičky, Buchty, Sladká jídla
Čas přípravy:
SUROVINY
1 kgpolohrubá mouka
500 mlmléko
125 gmáslo
1 ksvejce
3 PLkr. cukr
špetkasůl
Kvásek:
1 kostkadroždí
250 mlmléko
2 PLkr. cukr
- Nejdříve si připravíme kvásek. Mléko trochu ohřejeme, přidáme cukr a droždí. Necháme bokem kynout asi 10 minut.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Für Milchbrötchen, Hefezopf und vieles mehr: Der perfekte luftige Teig für Hefegebäck an.
KOMENTÁŘE K RECEPTU