Na buchty pečené, pařené i dukátové. Vynikající těsto, které je měkkoučké jako pírko.

Existuje milion receptů na nejlepší kynuté těsto, které se hodí i na slané i na sladké pečivo. Já jsem na sladké pečivo vždy používala pouze jeden recept. Vždy jsem používala mléko a vždy pouze čerstvé droždí. Mléko zajistí v těste to, že je měkké i na další dny. Autor: Triniti

Přidal:, 10.10.2019
Kategorie: Těsta, Kynuté, Buchty, Dezerty, Dukátové buchtičky
Čas přípravy:
Recept Na buchty pečené, pařené i dukátové. Vynikající těsto, které je měkkoučké jako pírko.

Suroviny

1 kgpolohrubá mouka
500 mlmléko
125 gmáslo
1 ksvejce
3 PLkr. cukr
špetkasůl
Kvásek:
1 kostkadroždí
250 mlmléko
2 PLkr. cukr

Postup přípravy

  1. Nejdříve si připravíme kvásek. Mléko trochu ohřejeme, přidáme cukr a droždí. Necháme bokem kynout asi 10 minut.Tip: Jahodový džem bez chemie
  2. Ostatní suroviny na těsto dáme do jedné misky, přidáme kvásek a vypracujeme těsto, které se odděluje od stěn misky. Necháme kynout zakryté utěrkou asi hodinu a pak můžeme dále pracovat.
  3. Já z tohoto těsta připravuji i dukátové buchtičky, i kynuté koláče a také klasické buchty plněné marmeládou, ořechy, nutelou, mákem nebo tvarohem.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.