NejRecept.cz Sladká jídla Buchty Dukátové buchtičky Na buchty pečené, pařené i dukátové. Vynikající těsto, které je měkkoučké jako pírko.
Na buchty pečené, pařené i dukátové. Vynikající těsto, které je měkkoučké jako pírko.
Recept Na buchty pečené, pařené i dukátové. Vynikající těsto, které je měkkoučké jako pírko.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Triniti Triniti    ·   10.10.2019

Na buchty pečené, pařené i dukátové. Vynikající těsto, které je měkkoučké jako pírko.

Existuje milion receptů na nejlepší kynuté těsto, které se hodí i na slané i na sladké pečivo. Já jsem na sladké pečivo vždy používala pouze jeden recept. Vždy jsem používala mléko a vždy pouze čerstvé droždí. Mléko zajistí v těste to, že je měkké i na další dny. Autor: Triniti

25 min
Čas přípravy
Suroviny
1 kg
polohrubá mouka
500 ml
mléko
125 g
máslo
1 ks
vejce
3 PL
kr. cukr
špetka
sůl

Kvásek:

1 kostka
droždí
250 ml
mléko
2 PL
kr. cukr
Postup receptu
Vytisknout
  1. Nejdříve si připravíme kvásek. Mléko trochu ohřejeme, přidáme cukr a droždí. Necháme bokem kynout asi 10 minut.
  2. Ostatní suroviny na těsto dáme do jedné misky, přidáme kvásek a vypracujeme těsto, které se odděluje od stěn misky. Necháme kynout zakryté utěrkou asi hodinu a pak můžeme dále pracovat.
  3. Já z tohoto těsta připravuji i dukátové buchtičky, i kynuté koláče a také klasické buchty plněné marmeládou, ořechy, nutelou, mákem nebo tvarohem.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář