NejRecept.cz Sváteční pečení Vánoce Vánoční cukroví Nádherné borové šišky krok za krokem
Nádherné borové šišky krok za krokem
Recept Nádherné borové šišky krok za krokem
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
NejLucka NejLucka    ·   7.12.2015

Nádherné borové šišky krok za krokem

Vypadá to složitěji, ale pak vás to překvapí svou jednoduchostí. Dekorativní a chutné šišky na slavnostní stůl. Pro trpělivé hospodyňky.

Suroviny

Těsto:

1 ks
vejce
2 šálky
kr. cukru
1 šálek
olej
1,5 šálku
mléko
2 šálky
mleté mandle
2 šálky
hladká mouka
1 lžička
prášek do pečiva
1/4 lžičky
sůl
1 ks
pomeranč
1 bal.
vanilkový cukr
1 lžíce
rum

Poleva:

200 g
mascarpone
100 g
nutella
15 g
kakao
50 g
moučkový cukr
100 ml
smetana ke šlehání

Na ozdobu:

mandlové lupínky
moučkový cukr na posypání
Postup receptu
Vytisknout
  1. Vajíčko vyšleháme s cukrem do pěny, postupně přilijeme střídavě olej s mlékem, mleté mandle, mouku smíchanou se solí a práškem do pečiva. Mixérem promícháme a přidáme vanilkový cukr nebo vanilkovou esenci, pomerančovou kůru a rum. Promícháme a připravené těsto navrstvíme do formy na pečení, například forma na oříšky nebo menší kulky/polokoule.
  2. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 170 stupňů cca 20 - 23 minut - sledujeme.
  3. Mascarpone utřeme s kakaem a nutelou. Smetanu vyšleháme spolu s cukrem do tuhé šlehačky a jemně ji vmícháme do nutelovej hmoty.
  4. Šišky překrojíme na polovinu, naplníme krémem a také povrch potřeme krémem.
  5. Mandlové lupínky lepíme na krém těsně k sobě a vytváříme vzhled šišky.

Zdroj: Coolinarika

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář