Tuto roládu dělám vždy, když potřebuji rychlý a přitom dobrý dezert, který je vhodný nejen ke kávě, ale klidně i na oslavy. Těsto je univerzální a dá se plnit jakýmkoli krémem. Já mám nejraději tento z mascarpone, který je svěží a lehký.
Tuto roládu dělám vždy, když potřebuji rychlý a přitom dobrý dezert, který je vhodný nejen ke kávě, ale klidně i na oslavy. Těsto je univerzální a dá se plnit jakýmkoli krémem. Já mám nejraději tento z mascarpone, který je svěží a lehký.
Roládám jsem se v minulosti vyhýbala, protože se mi nikdy nedařilo je stočit, aniž by popraskaly. U tohoto receptu se mi to ale nikdy nestane. Těsto je měkké a dobře se přizpůsobí i po vychladnutí, díky čemuž se s ním skvěle pracuje a bez problémů se plní.
Borůvkovou roládu dejte na pár hodin do lednice, kde ztuhne a bude se lépe krájet. Před podáváním ji můžete posypat moučkovým cukrem a ozdobit ještě dalšími borůvkami nebo jiným ovocem podle chuti.
Video recept:
Každý den nejlepší recepty a články
Krátké video ochutnávky, kterým neodoláte
Vybírejte z nejlepších receptů na jednom místě