NejRecept.cz Dezerty Koláče Nadýchaná hrnková kokosová buchta. Ingredience stačí smíchat a vylít na plech.
Nadýchaná hrnková kokosová buchta. Ingredience stačí smíchat a vylít na plech.
Recept Nadýchaná hrnková kokosová buchta. Ingredience stačí smíchat a vylít na plech.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Depositphotos.com

Vláčná, jemná a hotová do hodiny. Přesně taková je tato kokosová buchta, která se po upečení přelévá smetanou. Díky ní je těsto šťavnaté i několik dní po upečení. Určitě vyzkoušejte. Koláč je ideální na nedělní odpoledne i rychlé snídaně během týdne.

Naďa Černá Naďa Černá    ·   29.3.2025

Nadýchaná hrnková kokosová buchta. Ingredience stačí smíchat a vylít na plech.

Vláčná, jemná a hotová do hodiny. Přesně taková je tato kokosová buchta, která se po upečení přelévá smetanou. Díky ní je těsto šťavnaté i několik dní po upečení. Určitě vyzkoušejte. Koláč je ideální na nedělní odpoledne i rychlé snídaně během týdne.

20 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
Suroviny

Těsto:

1 hrnek
vlažné mléko
2 ks
vejce
1 ks
vanilkový cukr
1 hrnek
moučkový cukr
2 hrnky
hladká mouka
1 bal.
kypřicí prášek do pečiva

Na posypání:

1 hrnek
strouhaný kokos
1/2 hrnku
moučkový cukr
1 ks
vanilkový cukr

Na přelití:

200 g
šlehačka (smetana ke šlehání)
Postup receptu
Vytisknout
20 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření

Kokosová buchta je perfektní pro jakoukoli příležitost. Hotová je téměř okamžitě a je jen na vás, jak ji ozdobíte. Já obvykle používám strouhaný kokos smíchaný s cukrem, jako je tomu i v tomto receptu, ale skvělá může být i čokoládová poleva, kterou si připravíte podle tohoto receptu, nebo strouhaná čokoláda.

  1. Vejce vyšleháme s moučkovým a vanilkovým cukrem do pěny. Za stálého šlehání postupně přiléváme mléko.
  2. Do mokrých surovin prosejeme hladkou mouku smíchanou s kypřicím práškem do pečiva. Vše důkladně promícháme a těsto vylijeme na plech s pečicím papírem.
  3. Koláč před pečením posypeme strouhaným kokosem, který jsme smíchali s moučkovým a vanilkovým cukrem. Poté ho vložíme do trouby a pečeme při teplotě 175 °C přibližně 20 minut.
  4. Když je koláč upečený, vytáhneme ho z trouby a ještě horký přelijeme šlehačkou.

Kokosovou buchtu můžete těsně před podáváním posypat ještě dalším strouhaným kokosem, který jí dodá pěkný zasněžený efekt. Není to však vůbec nutné. Když vychladne, stačí ji nakrájet na kostky nebo obdélníky a můžete ji podávat.

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář