Tento nadýchaný a chutný dezert dělám podle osvědčeného receptu své maminky, která mu dala název "nedělní koláč". Ten odvodila podle toho, kdy ho obvykle pekla – vždy v neděli, když měla při vaření oběda o něco víc času než během hektického týdne. Doma jsme ho vždy milovali, proto jsem se k němu po letech vrátila a připomněla si vzpomínky na dětství.
Tento nadýchaný a chutný dezert dělám podle osvědčeného receptu své maminky, která mu dala název "nedělní koláč". Ten odvodila podle toho, kdy ho obvykle pekla – vždy v neděli, když měla při vaření oběda o něco víc času než během hektického týdne. Doma jsme ho vždy milovali, proto jsem se k němu po letech vrátila a připomněla si vzpomínky na dětství.
Tato nadýchaná buchta v mnohém připomíná klasickou bublaninu – je rychlá a jednoduchá. Jednotlivé suroviny stačí jen dát do mísy, spojit a hotové těsto vylít na plech. Pokud by vám v buchtě něco chybělo, klidně do ní můžete přidat čerstvé ovoce, kousky čokolády nebo ořechy.
Hotovou buchtu nechte vychladnout na plechu. Poté ji vyjměte, stáhněte pečicí papír a nakrájejte na kostky. Pokud chcete, aby dezert vypadal ještě lépe, můžete ho přelít touto čokoládovou polevou, která se při krájení neláme.
Video recept:
Každý den nejlepší recepty a články
Krátké video ochutnávky, kterým neodoláte
Vybírejte z nejlepších receptů na jednom místě