Nadýchaná třešňová bublanina

Další skvělý recept na nadýchanou a vláčnou sladkou pochoutku. Ne příliš těžký dezert - třešňová bublanina. Podáváme ke kávičce. Dobrou chuť!

Recept Nadýchaná třešňová bublanina

Suroviny

Budeme potřebovat: (1 šálek = 200 ml)
5 ksvejce
1,5 šálkukr. cukr
1 šálekbílý jogurt/zakysaná smetana
1 šálekolej
2 šálkypolohrubá mouka
1/2 bal.prášek do pečiva
500 gtřešně
moučkový cukr na posypání

Postup přípravy

  1. Bílky od žloutků oddělíme. Bílky si vyšleháme na tuhý sníh a postupně přidáváme cukr. Když máme hustou pěnu přidáváme jeden žloutek po druhém a za každým důkladně vymícháme.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  2. Nakonec přidáme jogurt, olej, mouku smíchanou s práškem do pečiva a spojíme.
  3. Takto připravené těsto si navrstvíme na plech, který jsme si vymazali tukem a vysypali hrubou moukou. Poklademe třešně.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  4. Takto připravenou bublaninu si dáme péct do předem vyhřáté trouby nejdříve na 200 stupňů (cca 10 minut) a následně teplotu snížíme na 180 stupňů a pečeme dalších 15 - 20 minut.
  5. Bublaninu necháme vychladnout a vrch posypeme moučkovým cukrem. Dobrou chuť!Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky