Nadýchaná třešňová bublanina

Přidal: NejLucka, 13.2.2015
Kategorie: Bublaniny, Dezerty, Moučníky, Koláče, cukroví, Třešně, Podle ovoce
Další skvělý recept na nadýchanou a vláčnou sladkou pochoutku. Ne příliš těžký dezert - třešňová bublanina. Podáváme ke kávičce. Dobrou chuť!
Přidal: NejLucka, 13.2.2015
Kategorie: Bublaniny, Dezerty, Moučníky, Koláče, cukroví, Třešně, Podle ovoce
SUROVINY
Budeme potřebovat: (1 šálek = 200 ml)
5 ksvejce
1,5 šálkukr. cukr
1 šálekbílý jogurt/zakysaná smetana
1 šálekolej
2 šálkypolohrubá mouka
1/2 bal.prášek do pečiva
500 gtřešně
moučkový cukr na posypání
- Bílky od žloutků oddělíme. Bílky si vyšleháme na tuhý sníh a postupně přidáváme cukr. Když máme hustou pěnu přidáváme jeden žloutek po druhém a za každým důkladně vymícháme.
- Nakonec přidáme jogurt, olej, mouku smíchanou s práškem do pečiva a spojíme.
- Takto připravené těsto si navrstvíme na plech, který jsme si vymazali tukem a vysypali hrubou moukou. Poklademe třešně.
- Takto připravenou bublaninu si dáme péct do předem vyhřáté trouby nejdříve na 200 stupňů (cca 10 minut) a následně teplotu snížíme na 180 stupňů a pečeme dalších 15 - 20 minut.
- Bublaninu necháme vychladnout a vrch posypeme moučkovým cukrem. Dobrou chuť!
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Luftiger Kirschkuchen an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Kevert cseresznyés szelet.
vyborny recept.. ;)