NejRecept.cz Dezerty Bublaniny Nadýchaná třešňová bublanina
Nadýchaná třešňová bublanina
Recept Nadýchaná třešňová bublanina
NejLucka NejLucka    ·   13.2.2015

Nadýchaná třešňová bublanina

Další skvělý recept na nadýchanou a vláčnou sladkou pochoutku. Ne příliš těžký dezert - třešňová bublanina. Podáváme ke kávičce. Dobrou chuť!

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Budeme potřebovat: (1 šálek = 200 ml)

5 ks
vejce
1,5 šálku
kr. cukr
1 šálek
bílý jogurt/zakysaná smetana
1 šálek
olej
2 šálky
polohrubá mouka
1/2 bal.
prášek do pečiva
500 g
třešně
moučkový cukr na posypání
Postup receptu
Vytisknout
  1. Bílky od žloutků oddělíme. Bílky si vyšleháme na tuhý sníh a postupně přidáváme cukr. Když máme hustou pěnu přidáváme jeden žloutek po druhém a za každým důkladně vymícháme.
  2. Nakonec přidáme jogurt, olej, mouku smíchanou s práškem do pečiva a spojíme.
  3. Takto připravené těsto si navrstvíme na plech, který jsme si vymazali tukem a vysypali hrubou moukou. Poklademe třešně.
  4. Takto připravenou bublaninu si dáme péct do předem vyhřáté trouby nejdříve na 200 stupňů (cca 10 minut) a následně teplotu snížíme na 180 stupňů a pečeme dalších 15 - 20 minut.
  5. Bublaninu necháme vychladnout a vrch posypeme moučkovým cukrem. Dobrou chuť!
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Lukasnes88    ·   5.7.2020   ·   Odpovědět   ·  

vyborny recept.. ;)

Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář