Tak dobrou žemlovku jsem už dlouho neměla. Byla nadýchaná, šťavnatá, sladká a voňavá. Skvěle chutnala krátce po upečení, ale i později, když se jednotlivé chutě propojily a vznikl tak dokonalý výsledek. Autor: Jana Jančíková
Tak dobrou žemlovku jsem už dlouho neměla. Byla nadýchaná, šťavnatá, sladká a voňavá. Skvěle chutnala krátce po upečení, ale i později, když se jednotlivé chutě propojily a vznikl tak dokonalý výsledek. Autor: Jana Jančíková
Žemlovka je dokonalou volbou k obědu, večeři nebo sytější svačině. Její příprava není vůbec náročná a zamilují si ji dospělí i děti. Já jsem do ní tentokrát zvolila meruňky, kterých jsme měli doma nadbytek, ale kromě nich je vhodné jakékoli jiné ovoce podle vaší chuti. Klasikou jsou nastrouhaná jablka.
Žemlovku nakrájejte, posypte moučkovým cukrem a můžete podávat. Chtěli byste zkusit něco méně tradičního? Vsaďte na recept na žemlovku s pudinkem, která se doslova rozplývá na jazyku.
Každý den nejlepší recepty a články
Krátké video ochutnávky, kterým neodoláte
Vybírejte z nejlepších receptů na jednom místě