Křupavému domácímu pečivu se nic nevyrovná. Místo klasického chleba či rohlíků jsem však trochu zaexperimentovala a pustila se do přípravy bavorského louhovaného pečiva, které je známé také jako „brezeln“ či po našem „preclík“. A můžu říct, že se povedlo. Autor: Milada Sumková
Křupavému domácímu pečivu se nic nevyrovná. Místo klasického chleba či rohlíků jsem však trochu zaexperimentovala a pustila se do přípravy bavorského louhovaného pečiva, které je známé také jako „brezeln“ či po našem „preclík“. A můžu říct, že se povedlo. Autor: Milada Sumková
Bavorské louhované pečivo je nadýchané, jemné a velmi dobré. Můžete ho jíst jako klasické rohlíky nebo chléb – tedy k snídani a večeři s oblíbenou pomazánkou (recepty na ty nejlepší najdete na tomto odkazu) nebo jako přílohu k husté polévce k obědu.
Výhodou této lázně je, že pečivo má mnohem lepší a výraznější chuť. Nemluvě o krásné barvě. Po upečení ho nechte chvíli vychladnout a poté ho můžete podávat na různé způsoby. A pokud byste neměli čas na přípravu vodní lázně, můžete si upéct tradiční nadýchané housky podle tohoto receptu.
Každý den nejlepší recepty a články
Krátké video ochutnávky, kterým neodoláte
Vybírejte z nejlepších receptů na jednom místě