Lívance u nás doma patří mezi top sladká jídla, která dělám na pravidelné bázi. Klasický recept jsem však teď vyměnila za tento, jehož součástí je banán. Mléko jsem zároveň nahradila tvarohem, který se postaral o to, že těsto bylo jemné a vláčné. Autor: Michaela Žítková
Lívance u nás doma patří mezi top sladká jídla, která dělám na pravidelné bázi. Klasický recept jsem však teď vyměnila za tento, jehož součástí je banán. Mléko jsem zároveň nahradila tvarohem, který se postaral o to, že těsto bylo jemné a vláčné. Autor: Michaela Žítková
Díky banánu jsou lívance dostatečně sladké a není potřeba do nich přidávat příliš mnoho cukru nebo jiného sladidla. My máme doma velmi rádi sladké, proto jsem přidala ještě balíček vanilkového cukru, ale můžete ho vynechat nebo nahradit něčím jiným, například medem.
Lívance můžete klidně i vrstvit, přičemž na každou vrstvu dáte jinou náplň – například džem, tvaroh nebo sladký krém z mascarpone. Máte chuť spíš na něco svěžího a jablečného? Vsaďte na tento recept na chutné jablečné lívance.
Každý den nejlepší recepty a články
Krátké video ochutnávky, kterým neodoláte
Vybírejte z nejlepších receptů na jednom místě