NejRecept.cz Dezerty Koláče Nadýchané čokoládové řezy s máslovým krémem, do kterých nejde ani gram mouky
Nadýchané čokoládové řezy s máslovým krémem, do kterých nejde ani gram mouky
Recept Nadýchané čokoládové řezy s máslovým krémem, do kterých nejde ani gram mouky
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se

Dokonalý dezert pro každého, kdo nemůže mouku nebo se jí vyhýbá. Těsto je nadýchané a perfektně ho doplňuje jemný čokoládový krém. Řezy jsem pekla už několikrát pro své blízké na oslavu a vždy měly velký úspěch. Vyzkoušejte je i vy.

Sophie Mayer Sophie Mayer    ·   30.6.2025

Nadýchané čokoládové řezy s máslovým krémem, do kterých nejde ani gram mouky

Dokonalý dezert pro každého, kdo nemůže mouku nebo se jí vyhýbá. Těsto je nadýchané a perfektně ho doplňuje jemný čokoládový krém. Řezy jsem pekla už několikrát pro své blízké na oslavu a vždy měly velký úspěch. Vyzkoušejte je i vy.

40 min
Čas přípravy
50 min
Čas vaření
Suroviny

Krém:

10 ks
žloutek
130 g
krystalový cukr
150 ml
mléko
20 g
kakao
200 g
máslo

Těsto:

10 ks
bílek
špetka
sůl
200 g
krystalový cukr
40 g
kukuřičný škrob
300 g
vlašské ořechy

Dále:

podle potřeby
kakao
podle potřeby
vlašské ořechy
Postup receptu
Vytisknout
40 min
Čas přípravy
50 min
Čas vaření

Čokoládové řezy bez mouky jsou vděčným dezertem, který si rozhodně zamilujete. V ústech se doslova rozplývá a jeho příprava není vůbec náročná. Právě naopak. Bez problémů ji zvládnou i začátečníci.

  1. Žloutky oddělíme od bílků, přidáme k nim cukr, mléko a důkladně promícháme. Z takto připravené směsi uvaříme pudink, do kterého zapracujeme kakao, a necháme ho vychladnout.
  2. Vlašské ořechy nasucho opražíme na pánvi a nasekáme nadrobno.
  3. Bílky vyšleháme se špetkou soli. Když se na povrchu začne tvořit pěna, postupně přisypáváme cukr a nakonec i kukuřičný škrob.
  4. Do sněhu zapracujeme nasekané vlašské ořechy a směs rozetřeme na plech. Takto připravené vložíme do trouby a pečeme při teplotě 170 stupňů přibližně 50 minut.
  5. V misce vyšleháme změklé máslo, do kterého po částech zašleháme pudink připravený v kroku č. 1.
  6. Upečený korpus necháme vychladnout a poté ho rozkrojíme na tři stejné části, mezi které naneseme krém. Krém rozetřeme také navrch dezertu a po bocích. Když máme hotovo, dáme ho na 3 hodiny do lednice.
  7. Před podáváním posypeme dezert kakaem a nasekanými vlašskými ořechy.

Zalíbil se vám tento recept a chtěli byste vyzkoušet ještě nějaký dezert bez mouky? Skvělou volbou jsou tyto makové řezy s vanilkovým krémem a džemem, které jsou dokonale šťavnaté a jemné.

Video recept:

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář