NejRecept.cz Pečivo Rohlíky Nadýchané domácí máslové croissanty plněné povidly a oříškovým krémem.
Nadýchané domácí máslové croissanty plněné povidly a oříškovým krémem.
Recept Nadýchané domácí máslové croissanty plněné povidly a oříškovým krémem.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Zuzana Karvaiova

Připravují se z lehkého kynutého těsta, které dlouho nekyne a lze s ním ihned pracovat. Jsou nádherně měkké a nadýchané. Upečte si je doma a pochutnejte si na čerstvých, sladkých croissantech, které jsou ideální ke snídani, svačině nebo jen tak ke kávě. Autor: Zuzana Karvaiova

NejLucka NejLucka    ·   25.7.2024

Nadýchané domácí máslové croissanty plněné povidly a oříškovým krémem.

Připravují se z lehkého kynutého těsta, které dlouho nekyne a lze s ním ihned pracovat. Jsou nádherně měkké a nadýchané. Upečte si je doma a pochutnejte si na čerstvých, sladkých croissantech, které jsou ideální ke snídani, svačině nebo jen tak ke kávě. Autor: Zuzana Karvaiova

30 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
Suroviny
1/2 ks
droždí
50 g
krystalový cukr
600 g
hladká mouka
3 dcl
mléko
1 lžíce
citronová šťáva
1 dcl
olej
špetka
sůl
podle potřeby
jahodový džem
podle potřeby
lískovo-oříškový krém
Postup receptu
Vytisknout
30 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
  1. Smícháme 250 g mouky, krystalový cukr, mléko a droždí a necháme 20 minut vykynout.
  2. Potom přidáme zbylou mouku a suroviny a vypracujeme těsto, které nekyne, ale hned s ním pracujeme dál.
  3. Vyválíme kruh o průměru 55cm a nakrájíme ho na 16 kousků.
  4. Naplníme džemem nebo lískooříškovým krémem, stočíme a vytvarujeme rohlíček.
  5. Dáme na plech vystlaný pečícím papírem a pečeme na 180 stupních asi 18-20 minut.
  6. Po upečení poprášíme moučkovým cukrem, ozdobíme oříškovým krémem nebo můžeme i polit rozehřátou čokoládou.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář