NejRecept.cz Sladká jídla Koblihy Nadýchané donutky bez smažení, bez stání u sporáku a celý plech připravený najednou a ani ten vám nebude stačit.
Nadýchané donutky bez smažení, bez stání u sporáku a celý plech připravený najednou a ani ten vám nebude stačit.
Recept Nadýchané donutky bez smažení, bez stání u sporáku a celý plech připravený najednou a ani ten vám nebude stačit.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Mishenka Mishenka    ·   19.5.2023

Nadýchané donutky bez smažení, bez stání u sporáku a celý plech připravený najednou a ani ten vám nebude stačit.

Dneska byla moje 6letá dcera u zubaře hodně statečná, tak jsem jí slíbila bolestné a udělala jsem jí výborné nadýchané koblihy, ty a samozřejmě miluje svezeme se vedle ní všichni 😃 vždyť je jich plný plech! Taky jsem jich pár odnesla sousedce. Koblihy jsou teď hodně v módě. Děti je milují dájí se pěkně ozdobit a můžeme vymýšlet různé polevy. Zkuste si připravit tento recept na odlehčené koblihy z trouby. Je to zdravější varianta bez přepáleného oleje a nemusíte u nich ani stát, jen je strčíte do trouby. Z této dávky vyjde 16-20 kusů.

25 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny
225 ml
mléko
1 ks
vanilkový cukr
1 ks
vejce
1/2 ks
kypřicí prášek
1/2 ks
droždí
125 g
měkké máslo
75 g
krystalový cukr
špetka
sůl
500 g
hladká mouka

Poleva:

100g
hořká čokoláda
100ml
šlehačková smetana
na posyp
cukrové ozdoby ozdoby/lentilky/oříšky
Postup receptu
Vytisknout
  1. Ze surovin vypracujte nelepivé těsto a nechte ho asi hodinu kynout.
  2. Těsto rozválíme na výšku asi 1-1,5 cm, velkou pivní sklenicí vykrajujeme kolečka a ještě pomocí půldecáku vykrojíme kroužek uvnitř.
  3. Položíme na vymazaný a moukou vysypaný plech a necháme 20-30 minut kynout.
  4. Pečeme 20 minut při 190 °C.
  5. Po vychladnutí ponoříme do čokoládové polevy (rozpustíme si čokoládu ve šlehačkové smetaně) a posypeme cukrovými ozdůbkami, ořechy, lentilkami, rozdrcenými sušenky nebo i marshmallow, fantazií se meze nekladou.
Komentáře k receptu
AlViDa    ·   24.5.2023   ·   Odpovědět   ·  

Ahoj, prosim ta, používaš suché Droždie alebo čerstvé?

Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář