NejRecept.cz Sladká jídla Buchty Dukátové buchtičky Nadýchané dukátové buchtičky s vanilkovým krémem a ovocem
Nadýchané dukátové buchtičky s vanilkovým krémem a ovocem
Recept Nadýchané dukátové buchtičky s vanilkovým krémem a ovocem
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Milada Sumková

Nadýchané dukátové buchtičky s jemným vanilkovým krémem jsou dokonalým sytým obědem, který si zamiluje úplně každý. Já jsem je doplnila ještě čerstvými jahodami, které jim dodaly perfektní svěžest, ale použít můžete jakékoli jiné ovoce. Autor: Milada Sumková

Naďa Černá Naďa Černá    ·   7.6.2025

Nadýchané dukátové buchtičky s vanilkovým krémem a ovocem

Nadýchané dukátové buchtičky s jemným vanilkovým krémem jsou dokonalým sytým obědem, který si zamiluje úplně každý. Já jsem je doplnila ještě čerstvými jahodami, které jim dodaly perfektní svěžest, ale použít můžete jakékoli jiné ovoce. Autor: Milada Sumková

30 min
Čas přípravy
25 min
Čas vaření
Suroviny

Těsto:

500 g
hladká mouka
300 ml
vlažné mléko
100 ml
olej nebo rozpuštěné máslo
50 g
krystalový cukr
1 ks
vejce
1/2 kostky
droždí
špetka
sůl

Vanilkový krém:

800 ml
mléko
1 ks
Zlatý klas nebo vanilkový pudink
1 lžíce
krystalový cukr
1 bal.
vanilkový cukr
Postup receptu
Vytisknout
30 min
Čas přípravy
25 min
Čas vaření

Dukátové buchtičky jsou pro mě symbolem dětství. Doma je milujeme, proto je dělám poměrně často. Během let jsem vyzkoušela více receptů, přičemž nejvíc se mi osvědčil právě tento. Dejte mu šanci i vy.

  1. Mléko ohřejeme, přidáme do něj cukr, droždí a počkáme, až vzejde kvásek.
  2. Do větší mísy nasypeme mouku, sůl, přidáme vejce, olej a nakonec i kvásek. Vypracujeme těsto, které odložíme na teplé místo vykynout.
  3. Těsto poté nakrájíme na menší buchtičky, které vkládáme do vymazaného plechu. Povrch ještě potřeme olejem a vložíme do trouby.
  4. Dukátové buchtičky pečeme při teplotě 180 °C přibližně 20 až 25 minut. Po vytažení je necháme mírně vychladnout.
  5. Krém: Do hrnce dáme vařit 700 ml mléka. Ve zbytku rozmícháme Zlatý klas nebo vanilkový pudink. Ten následně vlijeme do vroucího mléka. Nakonec ještě přidáme vanilkový a krystalový cukr a uvaříme řidší pudink/krém, kterým buchtičky přelijeme.

Dukátové buchtičky můžete před podáváním posypat moučkovým cukrem a dozdobit čerstvým ovocem. Chtěli byste si připravit klasické kynuté buchty? Vsaďte na tento recept, se kterým se vám vždy povedou.

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář