NejRecept.cz Sladká jídla Koblihy Nadýchané koblihy z bramborového těsta
Nadýchané koblihy z bramborového těsta
Recept Nadýchané koblihy z bramborového těsta
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Diabambulka

Unikátní recept, který jsem si uložila do mé kuchařské knihy mezi oblíbená jídla. I když jsou smažené, vůbec nejsou mastné. Určitě vyzkoušejte. Autor: Diabambulka

NejLucka NejLucka    ·   16.2.2023

Nadýchané koblihy z bramborového těsta

Unikátní recept, který jsem si uložila do mé kuchařské knihy mezi oblíbená jídla. I když jsou smažené, vůbec nejsou mastné. Určitě vyzkoušejte. Autor: Diabambulka

80 min
Čas přípravy
35 min
Čas vaření
Suroviny
1 kostka
droždí
400 g (uvařené)
brambory
1 lžíce
krystalový cukr
250 ml
mléko
60 g (rozpuštěno)
máslo
500 g
polohrubá mouka
3 ks
žloutek
1 lžička
citronová kůra
1 lžíce
rum
špetka
sůl
na obalení
skořicový cukr
ke smažení
olej
Postup receptu
Vytisknout
80 min
Čas přípravy
35 min
Čas vaření
  1. Uvařené brambory nastrouháme na jemném struhadle, přidáme ostatní suroviny. Já kvásek zvlášť nepřipravuji.
  2. Vypracované těsto necháme kynout na teplém místě asi jednu hodinu.
  3. Po hodině těsto přendáme na pracovní desku, rozválíme a vykrojíme koblihy, které smažíme v dostatečném množství rozpáleného oleje dozlatova z obou stran.
  4. Ukládáme je na papírem vyložený talíř, abychom se zbavili přebytečného oleje.
  5. Obalujeme ve skořicovém cukru.
  6. Tip: můžete je naplnit nutelou, džemem, marmeládou, ořechy, tvarohem - náplní, kterou máte rádi.

Děkujeme za povolení ke sdílení receptu od skvělé kuchařky - Diabambulka

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář