NejRecept.cz Dezerty Koláče Nadýchané pečené buchty plněné džemem a tvarohem
Nadýchané pečené buchty plněné džemem a tvarohem
Recept Nadýchané pečené buchty plněné džemem a tvarohem
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Xénia Portášová

Tak dobré pečené buchty jsem ještě nejedla. Těsto je nadýchané nejen krátce po upečení, ale i druhý nebo dokonce třetí den. Příprava sladkých buchet je rychlá a jednoduchá. Stačí jen smíchat jednotlivé suroviny, těsto naplnit džemem a dát péct. Určitě vyzkoušejte. Autor: Xénia Portášová

Naďa Černá Naďa Černá    ·   27.5.2025

Nadýchané pečené buchty plněné džemem a tvarohem

Tak dobré pečené buchty jsem ještě nejedla. Těsto je nadýchané nejen krátce po upečení, ale i druhý nebo dokonce třetí den. Příprava sladkých buchet je rychlá a jednoduchá. Stačí jen smíchat jednotlivé suroviny, těsto naplnit džemem a dát péct. Určitě vyzkoušejte. Autor: Xénia Portášová

30 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
Suroviny

Těsto:

500 g
hladká mouka
1 ks
vejce
300 ml
mléko
100 ml
olej
1 kostka
droždí
špetka
sůl
2 lžíce
krystalový cukr

Náplň:

podle chuti
džem
podle chuti
tvaroh
podle chuti
krystalový cukr
Postup receptu
Vytisknout
30 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření

Pečené buchty jsou dokonale syté, a to je i důvod, proč je obvykle dělám k obědu. Výborné jsou ale i k večeři nebo jako dezert ke kávě. Těsto je univerzální a dá se plnit čímkoli. Já nejraději používám tvaroh a domácí džem. Skvělý je například tento rybízový.

  1. Mléko ohřejeme, přidáme do něj cukr, rozdrobíme droždí a necháme vzejít kvásek.
  2. Hotový kvásek přidáme k ostatním surovinám a vypracujeme pevné těsto, které necháme kynout na teplém místě.
  3. Po vykynutí těsto znovu propracujeme a necháme ho opět kynout.
  4. Z vykynutého těsta tvoříme menší buchty, které plníme džemem nebo tvarohem smíchaným s cukrem a skládáme na plech.
  5. Povrch buchet potřeme olejem a vložíme je do trouby. Pečeme při teplotě 175 stupňů přibližně 20 minut.

Upečené buchty necháme mírně vychladnout a následně můžeme podávat. Já je vždy ještě posypu moučkovým cukrem, ale tento krok můžete vynechat. Pokud jste milovníci sušených rozinek, klidně je přidejte do tvarohu.

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář