Babička měla nedávno narozeniny, tak jsem vyzkoušela připravit kefírový korpus, který jsem následně naplnila mascarpone krémem a ozdobila rozpuštěnou čokoládou a jemnými hoblinkami. Výsledek si každý zamiloval a hned si žádal přídavek. Autor: Jana Jančíková
Babička měla nedávno narozeniny, tak jsem vyzkoušela připravit kefírový korpus, který jsem následně naplnila mascarpone krémem a ozdobila rozpuštěnou čokoládou a jemnými hoblinkami. Výsledek si každý zamiloval a hned si žádal přídavek. Autor: Jana Jančíková
Kefírový korpus je na rozdíl od toho tradičního vláčnější, nadýchanější a šťavnatější. Velmi dobře se s ním pracuje a naplnit ho můžete čímkoliv – máslovým či tvarohovým krémem, čokoládou, džemem, Nutellou nebo kombinací několika zmíněných variant.
Já jsem na plnění použila mascarpone krém, který jsem připravila z mascarpone, 33 % šlehačky a rozpuštěné čokolády. Dort jsem nakonec ozdobila ještě hoblinkami čokolády a čokoládou stékající po bocích.
Každý den nejlepší recepty a články
Krátké video ochutnávky, kterým neodoláte
Vybírejte z nejlepších receptů na jednom místě