Nadýchaný a vláčný PERNÍK

Klasika je klasika. Nadýchaný perník, přelitý čokoládovou polevou s kyselým džemem. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept a potěšte své blízké sladkou pochoutkou.

Přidal:, 3.11.2014
Kategorie: Nejlepší dezerty, Perník, Dezerty, Koláče, cukroví
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Nadýchaný a vláčný PERNÍK

Suroviny

Budeme potřebovat:
300 ghladké mouky
150 gpolohrubé mouky
225 gcukru
1 bal.čokoládový pudink
1 bal.prášek do pečiva
1 bal.prášek do perníku
1 bal.vanilkový cukr
3 lžícekakaa
1 lžičkaskořice
2 hrnkymléka
1 hrnekoleje
2 ksvejce
225 gšvestkových povidel
100 gčokolády na vaření

Postup přípravy

  1. Připravíme si suroviny. Na začátek: !!!Nesmíme zapomenout, že povidla si rozdělíme na 2 části - 100 ga 125 g. 100 g vmícháme ještě před pečením do těsta a 125 g využijeme k natření upečeného korpusu.Tip: Jahodový džem bez chemie
  2. Nejprve si připravíme všechny sypké suroviny a promícháme. Pak si připravíme všechny tekuté suroviny a promícháme.
  3. Tekuté suroviny opatrně vylijeme do sypkých. Mixérem vymícháme těsto.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  4. Vyšlehané těsto vylijeme na plech, který si vyložíme papírem. Pěkně uhladíme a pečeme asi 40 minut při teplotě 170 stupňů.
  5. Upečený koláč vyjmeme z trouby a hned na ještě horký natřeme povidly. Povidly pěkně uhladíme.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  6. Po natření hned nastrouháme čokoládu na vaření, ta se na teplém perníku roztaje.
  7. Tento perník je opravdu velmi dobrý, vláčný a chutný. Kombinace švestkových povidel na povrchu a nastrouhané čokolády je výborná. Dobrou chuť!