NejRecept.cz Dezerty Nejlepší dezerty Perník Nadýchaný a vláčný PERNÍK
Nadýchaný a vláčný PERNÍK
Recept Nadýchaný a vláčný PERNÍK
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Karambola

Klasika je klasika. Nadýchaný perník, přelitý čokoládovou polevou s kyselým džemem. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept a potěšte své blízké sladkou pochoutkou.

Karambola Karambola    ·   3.11.2014

Nadýchaný a vláčný PERNÍK

Klasika je klasika. Nadýchaný perník, přelitý čokoládovou polevou s kyselým džemem. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept a potěšte své blízké sladkou pochoutkou.

25 min
Čas přípravy
40 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny

Budeme potřebovat:

300 g
hladké mouky
150 g
polohrubé mouky
225 g
cukru
1 bal.
čokoládový pudink
1 bal.
prášek do pečiva
1 bal.
prášek do perníku
1 bal.
vanilkový cukr
3 lžíce
kakaa
1 lžička
skořice
2 hrnky
mléka
1 hrnek
oleje
2 ks
vejce
225 g
švestkových povidel
100 g
čokolády na vaření
Postup receptu
Vytisknout
25 min
Čas přípravy
40 min
Čas vaření
  1. Připravíme si suroviny. Na začátek: !!!Nesmíme zapomenout, že povidla si rozdělíme na 2 části - 100 ga 125 g. 100 g vmícháme ještě před pečením do těsta a 125 g využijeme k natření upečeného korpusu.
  2. Nejprve si připravíme všechny sypké suroviny a promícháme. Pak si připravíme všechny tekuté suroviny a promícháme.
  3. Tekuté suroviny opatrně vylijeme do sypkých. Mixérem vymícháme těsto.
  4. Vyšlehané těsto vylijeme na plech, který si vyložíme papírem. Pěkně uhladíme a pečeme asi 40 minut při teplotě 170 stupňů.
  5. Upečený koláč vyjmeme z trouby a hned na ještě horký natřeme povidly. Povidly pěkně uhladíme.
  6. Po natření hned nastrouháme čokoládu na vaření, ta se na teplém perníku roztaje.
  7. Tento perník je opravdu velmi dobrý, vláčný a chutný. Kombinace švestkových povidel na povrchu a nastrouhané čokolády je výborná. Dobrou chuť!
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář