Nadýchaný a vláčný PERNÍK

Recept Nadýchaný a vláčný PERNÍK
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Klasika je klasika. Nadýchaný perník, přelitý čokoládovou polevou s kyselým džemem. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept a potěšte své blízké sladkou pochoutkou.

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU
Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

Budeme potřebovat:

300 ghladké mouky
150 gpolohrubé mouky
225 gcukru
1 bal.čokoládový pudink
1 bal.prášek do pečiva
1 bal.prášek do perníku
1 bal.vanilkový cukr
3 lžícekakaa
1 lžičkaskořice
2 hrnkymléka
1 hrnekoleje
2 ksvejce
225 gšvestkových povidel
100 gčokolády na vaření

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Připravíme si suroviny. Na začátek: !!!Nesmíme zapomenout, že povidla si rozdělíme na 2 části - 100 ga 125 g. 100 g vmícháme ještě před pečením do těsta a 125 g využijeme k natření upečeného korpusu.
  2. Nejprve si připravíme všechny sypké suroviny a promícháme. Pak si připravíme všechny tekuté suroviny a promícháme.
  3. Tekuté suroviny opatrně vylijeme do sypkých. Mixérem vymícháme těsto.
  4. Vyšlehané těsto vylijeme na plech, který si vyložíme papírem. Pěkně uhladíme a pečeme asi 40 minut při teplotě 170 stupňů.
  5. Upečený koláč vyjmeme z trouby a hned na ještě horký natřeme povidly. Povidly pěkně uhladíme.
  6. Po natření hned nastrouháme čokoládu na vaření, ta se na teplém perníku roztaje.
  7. Tento perník je opravdu velmi dobrý, vláčný a chutný. Kombinace švestkových povidel na povrchu a nastrouhané čokolády je výborná. Dobrou chuť!
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit