NejRecept.cz Dezerty Nejlepší dezerty Perník Nadýchaný andělský perník se švestkami a drobenkou.
Nadýchaný andělský perník se švestkami a drobenkou.
Recept Nadýchaný andělský perník se švestkami a drobenkou.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Jana Jančíková

Perník na plech je jedním z těch receptů, které nám připomínají vůni domova a příjemné chvíle strávené s našimi blízkými. Tentokrát jsem ho vylepšila o vynikající švestkový džem a drobenku. Díky nim se z jednoduchého koláče stal dokonalý dezert, který ze stolu zmizel okamžitě. Autor: Jana Jančíková

Naďa Černá Naďa Černá    ·   22.9.2024

Nadýchaný andělský perník se švestkami a drobenkou.

Perník na plech je jedním z těch receptů, které nám připomínají vůni domova a příjemné chvíle strávené s našimi blízkými. Tentokrát jsem ho vylepšila o vynikající švestkový džem a drobenku. Díky nim se z jednoduchého koláče stal dokonalý dezert, který ze stolu zmizel okamžitě. Autor: Jana Jančíková

20 min
Čas přípravy
35 min
Čas vaření
Suroviny

Těsto

2 hrnky
hladká mouka
1 hrnek
polohrubá mouka
2 hrnky
mléko
1 hrnek
olej
1,5 hrnku
krystalový cukr
1 ks
čokoládový pudinkový prášek
2 ks
vejce
1 ks
kypřící prášek do perníku
1 ks
kypřící prášek do pečiva
1 ks
vanilkový cukr
3 lžíce
kakao
3 lžíce
švestkový džem
1 lžička
skořice
podle potřeby
čerstvé švestky

Drobenka

podle potřeby
polohrubá mouka
podle potřeby
máslo
podle potřeby
moučkový cukr
podle potřeby
vanilkový cukr
podle potřeby
skořice
Postup receptu
Vytisknout
20 min
Čas přípravy
35 min
Čas vaření

Perník milují dospělí i děti. V tomto receptu doplňuje měkké těsto švestkový džem, který zaručuje šťavnatost a dokonalou chuť. Pokud však dáváte přednost džemu z jiného ovoce, klidně ho vyměňte. Na koláči bude jistě dobře chutnat i rybízový nebo meruňkový džem.

  1. V míse smícháme hladkou a polohrubou mouku, pudinkový prášek, prášek do perníku a do pečiva, kakao a skořici.
  2. V druhé míse pomocí mixéru vyšleháme vejce s krystalovým a vanilkovým cukrem, postupně zapracujeme mléko, olej a džem.
  3. Tekutou směs přidáme k suché, vše důkladně promícháme a nalijeme na plech 30 x 40 cm, který jsme vyložili pečicím papírem.
  4. Švestky očistíme, vypeckujeme, nakrájíme na menší kousky a rozložíme navrch koláče.
  5. Z polohrubé mouky, másla, skořice, moučkového a vanilkového cukru si připravíme drobenku, kterou navrstvíme na švestky.
  6. Perník pečeme při 170 °C přibližně 35 minut. Po vychladnutí nakrájíme na kostky a podáváme.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář